mercoledì 30 novembre 2011

Pastaa Cacio e Pepe

Blogimme nimikkopasta on roomalainen klassikko, Cacio e Pepe eli pastaa pippurilla ja pecorino romano-juustolla. Jos joku on tulossa Roomaan vierailemaan, niin tämä yksinkertaisen herkullinen pasta kannattaa ehdottomasti testata.. ja tietysti nyt kaikissa kotikeittiöissä.

Tonnarelli fatti in casa 

Pasta Cacio e Pepe  - 4:lle henk.
 • 500 grammaa pastaa (pitkää - esim. spaghetti, tonnarelli tai lyhyttä - esim. rigatoni)
 • 200 grammaa Pecorino Romano DOP-juustoa
 • runsaasti vastarouhittua mustapippuria (pannulla kevyesti paahdettuna)

valinnaisena lisäksi nokare voita tai hyvää oliiviöljyä (Roomassa esim. Sabina DOP ) vaikka lisätyt rasvat eivät alkuperäiseen reseptiin kuulu. Raasta pecorino raasteeksi ja laita sillä aikaa vesi kiehumaan.  Jauha morttelissa tai isolla veitsellä mustapippurit rouheeksi, jos pippurit eivät ole valmiiksi pippurimyllyssä.  Paahda pippurirouhetta kevyesti hetken aikaa pannulla ilman rasvoja.

Sekoita tarjoilukulhossa 3/4 juustoraasteesta ja paahdettu pippurirouhe. 
Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Ota keitinvettä hieman talteen. 
Sekoita pasta juustoraasteen ja pippurin kanssa, lisää hieman kuumaa keitinvettä niin että pastalle muodostuu lähes kermainen soosi. 

(Halutessasi pastan voi sekoittaa valmiiksi myös pannussa, jossa olet paahtanut pippurit.

Siinä tapauksessa, lisää kuumaan pannuun pari kauhallista keitinvettä ja todella hampaisiin tuntuvaksi jätetty pasta. Kypsennä hetken aikaa pippurirouheen kanssa, poista pannu levyltä ja sekoita vasta sen jälkeen raastettu juusto mukaan. )

Tarjoile heti kuumana lopun pecorino-raasteen ja mustapippurin kera. 
Alkuperäiseen reseptiin tulee pelkkää pecorino romanoa,
mutta jos maku tuntuu liian vahvalta kannattaa koittaa puolet puolet parmeesaniraasteen kanssa. 
----------------------------------------------------------------------------------------

Pecorino Romano DOP on alkuperäsuojattu roomalainen lampaanmaitojuusto. Rakenteellisesti juusto muistuttaa parmesaania, ja sopiikin erinomaisesti pastajuustoksi, mutta on huomattavasti parmesaania suolaisempaa. Pecorino romano onkin täydellinen valinta erityisesti roomalaisiin pastaresepteihin, kuten carbonaraan tai amatricianaan. 


Suomalaisissa marketeissa on Italialaisista pastajuustoista yleensä vakuumipakattuna parmesaania (parmigiano reggiano) ja toista grana-juustoa grana padanoa. Näiden juustojen lisäksi pecorinoa pitäisi siis löytyä kaupasta kuin kaupasta. 

6 commenti:

 1. tulin muuten ihan italiaisilla ohjeilla seuraajaksi...:)

  RispondiElimina
 2. Tätä pastaa tänä iltana :P Ei voi epäonnistua näillä tarpeilla! Mitä mieltä muuten olet, pitääkö italialaisissa ruuissa käyttä italialaista oliiviöljyä vai käykö muunkin maalainen?

  - Sohvi (Keittokomerosta, joka ei kyllä ole vuosiin enää päivittynyt:( )

  RispondiElimina
 3. Tomi,
  hyvä että onnistui! :)

  Sohvi,
  jee tosi kiva että innostuitte tekemään.
  Joissain resepteissä, joissa öljy on maistuu enempikin niin varmasti on väliä mutta tärkeintä yleisesti tietty että on hyvää oliviöljyä! :)
  Luulis että tääkin on niin simppeli resepti ettei jäis väittelyyn varaa mut niin vaan on kovat koulukunnat senkin suhteen, että tuleeko lisätä voita vai öljyä vai kumpaakaan ;D

  RispondiElimina
 4. Ciò che compri con la giusta scelta ha un valore doppio. Scopri i rigatoni. Vai su http://www.vitalbios.com/A/MTQ3MDAwMDgyNiwxMDAwMDA1LHJpZ2F0b25pLmh0bWwsMjAxNjA4Mjgsb2s=

  RispondiElimina
 5. Kiitos, olipa ihanaa. Palasimme juuri pariviikkoiselta Sisilian ja Rooman reissultamme ja päätettiin elää hetken aikaa Välimeren ruokavaliolla. Hieno startti.

  RispondiElimina
 6. Tulimme juuri Roomasta ja saimme Trasteveressa tätä gnoccien sijaan koska olivat loppuneet. Tonnarelli oli aivan taivaallisen hyvää ja yksinkertaista

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...