venerdì 25 novembre 2011

Gnocchi di patate eli roomalaiset perunapallerot

Jos perunat ja kastike on mun Comfort Food, niin Gnocchi di patate on sitä ehdottomasti kokkitiimin toiselle puoliskolle. Torstai on perinteinen gnocchi-päivä Roomassa, ja monet trattoriat tarjoilevat sitä siis aina torstaisin päivän annoksena. Nämä pehmoiset perunapallerot toimivat lähes missä vaan pastasoosissa. 


 "Ridi, ridi, che mamma ha fatto i gnocchi" 

Gnocchi - perunapallerot
  • Jauhoisia perunoita  + vehnäjauhoja (3/1 osaa, eli 1 kilo perunoita/300gr jauhoja) 
  • 1 kananmuna 
  • suolaa
1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi hyvin suolatussa vedessä. 
2. Muussaa kypsät (ja kuoritut) perunat survimella tai painelemalla esim. siivilän läpi.
3. Lisää tarvittaessa suolaa  ja sekoita kananmuna ripeästi joukkoon. Lisää noin puolet jauhoista.  Kaada loput jauhot kasaksi pöydälle, sen jälkeen perunaseos ja sekoita taikinaksi, mutta älä vaivaa liikaa. 
4. Leikkaa taikinasta pienempi pala ja pyöräytä siitä noin sentin paksuinen tanko. Leikkaa tangosta pieniä palleroita.
5. Pallerot jauhotetulle leivinliinalle/laakeaan astiaan. Toista, kunnes taikina loppu. (Valmiit gnocchi-pallerot säilyvät pari päivää jääkaapissa ja kestävät myös pakastamista.)
6. Keitetään runsaassa suolatussa vedessä minuutin pari, eli kunnes nousevat pintaan. Nostellaan reikäkauhalla suoraan tarjoiluastiaan/lautaselle. Tarjoillaan sekoitettuna mieleiseesi kastikkeeseen, raastetun parmesaanin/pecorinon kanssa. 


1. Cuocere le patate in acqua satura di sale (300gr di sale per 1 lt di acqua) 
2.Passare le patate una volta morbide con un setaccio o un retino 
3. Incorporare alle patate setacciate 1/3 di farina 00(patate 300gr,farina 100gr),un uovo e un paio di grammi di sale
4. Non lavorate troppo l'impasto 
5. Aiutandovi con della farina 00 e un coltello tagliate gli gnocchi nella forma e nella grandezza che più vi aggrada 
6. Posizionateli su un canovaccio 
7. Versateli in una pentola di acqua bollente e una volta che saranno venuti in superficie scolateli e conditeli con la salsa


Gnocchi al pomodoro

5 commenti:

  1. Löytyykö Italiasta useampaa eri perunatyyppiä? Mikä sopii parhaiten gnoccheihin? Entä minkä tyyppisiä/nimisiä jauhoja suosittelet?

    Tykkään gnoccheista kovin ja usein kotona niitä teenkin. Menin sitten möläyttämään tämän italilaisille ystäville ja nyt he sitten odottavat, ettät teen niitä seuraavalla reissulla :-)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ciao Pirpana :)

      Gnocchi-kokkia on kuulusteltu ja jauhoiksi käy parhaiten ihan perus "Farina 00", perunoista ei sinänsä mitään tiettyä lajiketta mutta ei uusia perunoita vaan mielummin vanhempia isoja ns. talviperunoita ja jotain vähän jauhoista lajiketta. Italiassa on hyvä, että jos mercatolta ostat perunat niin voi vaan sanoa, että gnoccheihin sopivia kiitos. ;)

      Elimina
  2. Kiitos Elisa! Niin ja kiitos myös gnocchi-kokille:-)

    RispondiElimina
  3. Italian reissu on takana, samoin myös gnocchikokkailu ja hyvin meni:-) Eli kiitos vielä kerran vinkeistä!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Kiva kuulla, hieno homma! Tuleehan gnocchi-kokkailusta oma postauksensa? :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...