sabato 12 novembre 2011

Illan teemana Cicoria

Cicoria, eli villi lehtisikuri on tyyppillinen roomalainen lisäke. Tuoreena cicoria muistuttaa kovasti voikukan lehtiä ja toimii tuoreen pinaatin tavoin ruoanlaitossa, vaikka cicoria onkin maultaan paljon pinaattia voimakkaampaa. 

La cicoria alla romana, eli roomalaisittain
  • 1 kg villisikurin lehtiä (tai tuoretta pinaattia - alkukesästä voisi varmaan kokeilla nuorilla voikukan lehdilläkin) 
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Rouhittua chiliä
  • Oliiviöljyä
  • suolaa 

Pese lehdet huolellisesti. Ryöppää pesty villisikuri suolatussa vedessä (n.5 minuuttia - pinaattia tarvitsee vähemmän aikaa) ja valuta sen jälkeen ylimääräinen vesi pois. Halutessasi voit tässä vaiheessa kevyesti pilkkoa cicorian pienemmäksi.  Kuumenna oliiviöljyä pannussa ja kuullota siinä valkosipuleita matalalla lämmöllä.  Lisää hetken kuluttua murskattu chili. Heitä valutettu cicoria pannuun ja kypsennä välillä sekoitellen noin kymmenen minuutin ajan. Tarkista lopuksi tarvitseeko lisätä suolaa. 
Cicoria alla romana on erinomainen lisäke esimerkiksi lihalle tai kalalle. 


Cicoria alla romana

Cicoria alla romana on erinomainen lisäke sellaisenaan esimerkiksi lihalle tai kalalle, mutta toimii upeasti vaikka focaccian täytteenä tai pastassa. 


Avattu pizza bianca, sisään cicoriaa jonkun sulavan juuston kanssa 

...Vielä vähän parmesaania pintaan ja sitten grilliin
NAMMM cicoria ja juusto-täytteiset pizza biancat valmiina!Raastettua pecorinoa, cicoriaa ja pastaa (tällä kertaa linguine)


Pasta con la cicoria (2:lle henk)  • 200 grammaa valitsemaasi pastaa (esim. penne)
  • Cicoriaa (kypsennettynä pannussa)
  • Pecorino-juustoa 

Keita pasta runsassuolaisessa vedessä al denteksi. Laita kypsä cicoria kulhoon ja lisää hieman pastan keitinvettä. (Tässä vaiheessa cicorian voi myös rullattaa sauvasekoittimella pestomaiseksi cremaksi) Sekoita pasta ja cicoria keskenään, halutessasi lisää joukkoon jo nyt raastettua pecorinoa. Jaa lautasille ja tarjoile heti runsaan pecorino-raasteen kera. 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...