venerdì 2 dicembre 2011

W La Pizza


Pizza al taglio (myös in teglia) on erittäin roomalainen ilmiö. Lähes joka kadulta löytyy pieniä paikkoja, jotka myyvät pizzaa tiskiltä paloina. Pizza on hieman erilaista kuin pizzeriassa, pizzat leivotaankin pellillisinä ja eri täytteisiä pizzoja on valmiina tarjolla runsaasti. Yleensä pizzat myydään kilohinnoilla, ja hyvänkokoisen palasen saa mukaansa parilla eurolla. 

Ilman tomaattia tehty pizza con le patate, eli perunapizza on yksi pizza al taglio paikkojen vakioista ja Filipon suosikeista.  Yleensä pizza sisältää perunoita jonkuntyyppisinä suikaleina, juustoa ja rosmariinia. Pizza Bianca, eli valkoinen pizza Roomassa onkin sitten kokonaan oma lukunsa.. 

Herkullista marinara-pizzaa, perunapizzan vierellä


Yksi meidän naapurissa sijaitsevista pizza al taglio-paikoista


Pizza al 69
Viale Parioli 69
Roma

2 commenti:

  1. Onko Cacio e Pepe auki 24.12 illallisaikaan tai 25.12 lounas- ja /tai illallisaikaan? Voitko vastata reiko.san@suomi24.fi Kiitos.

    RispondiElimina
  2. Hei, valitettavasti ei ole aavistustakaan mistà on puhe. Cacio e pepe on tàmàn blogin nimi, roomalainen ruokalaji ja varmaan ravintolakin (ehkà monessakin paikkaa) eli aukioloajoista ei minulla ole aavistustakaan.

    -elisa

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...