Crochette di patate, mozzarelline, pane fritto |
Roomalaiset rakastavat friteerattua ruokaa. Kaikentasoisissa ravintoloissa, Michelin paikoista pieniin kulmakuppiloihin hyvin todennäköisesti törmää jonkunlaiseen uppopaistettuun ruokalajiin.
Roomassa, fritti (friteeratut) voivat olla lukemattomissa variaatioissa ja esimerkiksi korppujauhoissa pyöräytettynä, pastella-taikinaan upotettuina tai vain kevyesti jauhoitettuna.
Fritti, joihin varmasti Roomassa törmää:
Carciofi alla giudia - Artisokkaa juutalaisittain, eli aivan törkeän herkulliseksi paistettuna
Fiori di zucca - Taikinaan dipattuja ja friteerattuja kurpitsankukkia. Nam.
Animelle / Cervelli fritti - esimerkiksi Testaccion alueelta löytää kateenkorvaa tai aivoja friteerattuina.
Crochette - Perunakroketit
Mozzarella in carrozza - Mozzarella-leipä munaseoksessa ja jauhoissa käytettynä
Mozzarelline - Leivitettyä mozzarellaa friteerattuna. Taivaallista, I tell ya.
Olive ascolane - Ascolilaiset oliivit, eli vihreät oliviit lihaseoksella täytettynä ja leivitettynä.
Supplì - Tomaattinen, mozzarella-yllätyksen sisältävä, riisipallero leivitettynä ja friteerattuna. Kannattaa ehdottomasti testata!
Mozzarelline |
Supplí |
Suppli' al telefono |
Nessun commento:
Posta un commento