giovedì 10 novembre 2011

I Fritti

Crochette di patate, mozzarelline, pane fritto

Roomalaiset rakastavat friteerattua ruokaa. Kaikentasoisissa ravintoloissa, Michelin paikoista  pieniin kulmakuppiloihin hyvin todennäköisesti törmää jonkunlaiseen uppopaistettuun ruokalajiin.

Roomassa, fritti  (friteeratut) voivat olla lukemattomissa variaatioissa ja esimerkiksi korppujauhoissa pyöräytettynä,   pastella-taikinaan upotettuina tai vain kevyesti jauhoitettuna. 



Fritti, joihin varmasti Roomassa törmää:


Carciofi alla giudia - Artisokkaa juutalaisittain, eli aivan törkeän herkulliseksi paistettuna
Fiori di zucca - Taikinaan dipattuja ja friteerattuja kurpitsankukkia. Nam. 
Animelle / Cervelli fritti - esimerkiksi Testaccion alueelta löytää kateenkorvaa tai aivoja friteerattuina. 
Crochette - Perunakroketit
Mozzarella in carrozza - Mozzarella-leipä munaseoksessa ja jauhoissa käytettynä 
Mozzarelline - Leivitettyä mozzarellaa friteerattuna. Taivaallista, I tell ya. 
Olive ascolane - Ascolilaiset oliivit, eli vihreät oliviit lihaseoksella täytettynä ja leivitettynä.
Supplì - Tomaattinen, mozzarella-yllätyksen sisältävä, riisipallero leivitettynä ja friteerattuna. Kannattaa ehdottomasti testata! 



Mozzarelline

Supplí

Suppli' al telefono

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...