giovedì 24 novembre 2011

Contro il raffreddore - flunssaa vastaan!


Kasvissosekeitto flunssaa vastaan - passato di verdure contro il raffreddore
  • 5 porkkanaa -  5 carote
  • 2 perunaa    - 2  patate 
  • 1 nauris  -  1 rapa bianca
  • 1 iso sipuli   - 1 cipolla grande
  • valkosipulia  -  aglio
  • hyvää kasvislientä -  buon brodo vegetale 
  • mausteita (curry, chili, tuore inkivääri) - spezie (curry, peperoncino, zenzero fresco) 
  • kookosmaitoa tai kermaa -  latte di cocco / panna


Kuori ja paloittele pestyt kasvikset reilunkokoisiksi kuutioiksi.  Kaada kasvikset kattilaan ja kuullota kuutioita hetken aikaa oliiviöljyssä. Kaada päälle kuuma kasvisliemi ja mausteet, ja kypsennä kasvikset rauhallisesti sekoitellen matalalla lämmöllä. 

Kun kasvikset ovat kypsiä ja keitto alkaa näyttää keitolta, hurauta sauvasekoittimella sileäksi. Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä esim. lirauksen kookosmaitoa. Tarjoile kuumana! 


-----------

Pulite e lavate bene tutte le verdure e, dopo averle tagliate a tocchetti, mettetele in una pentola che possa contenerle tutte (con un filo di olio d’oliva.) Versateci sopra brodo bollente e le spezie, date una bella mescolata e fate cuocere a fuoco basso mescolando abbastanza spesso.

Una volta cotto, frullatelo con il pimer (frullatore ad immersione), mettetene due mestoli in ogni piatto fondo e condite con olio e peperoncino, se vi piace due cucchiai di latte di cocco ne esaltano il sapore!

2 commenti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...