Pesto alla trapanese, eli Trapanilainen pesto on Sisilian tomaattinen versio tuorepestosta. Genovalainen vihreä pesto kun on se tunnetuin soosi. Pinjansiementen sijaan tähän pestoon tulee manteleita ja juustona Pecorino (alkuperäiseen tietysti sisilialainen pecorino, mutta myös pecorino romano käy mainiosti)
Yksinkertainen, mutta aivan mielettömän herkullinen resepti!
PESTO ALLA TRAPANESE
Yksinkertainen, mutta aivan mielettömän herkullinen resepti!
PESTO ALLA TRAPANESE
- 400 gr tuoreita/ 1 tölkki kuorittuja tomaatteja
- 2-4 valkosipulin kynttä (vihreät keskustat poistettuina)
- pecorino-juustoa
- 100 gr manteleita (vähempikin riittää mutta mantelit on ihania!)
- reilu kourallinen tuoretta basilikaa
- extra virgin oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria (/peperoncinoa)
Laita tehosekoittimeen (tai parempi vielä, mortteliin jos sellaisen sattuu omistamaan) kuoritut mantelit ja tomaatit, tuore basilika, valkosipuli ja mausteet. Hurauta soseeksi.
Tarjoile pastan ja pecorino-raasteen kanssa, tai vaikka paahdetulla leivällä.
Tarjoile pastan ja pecorino-raasteen kanssa, tai vaikka paahdetulla leivällä.
Väri ei pääse esille näissä kuvissa ja näyttää melkeinpä rumalta, mutta mielettömän hyvää tää on! |
Slurps! Tätä pestoversioon on kyllä kokeiltava - pastalle vain täytyy keksiä jokin korvike ;)
RispondiEliminaOuti, ehdottomasti kannattaa kokeilla!
RispondiEliminaJos ei pastaa halua niin kokeile tätä pestoa esim. paistetun munakoison tai (vaalean) kalan kanssa.