venerdì 1 marzo 2013

Polpette di Baccalà eli rapeat kalapullat italialaisittain


Polpette di Baccalà eli rapeat kalapullat italialaisittain
  • n. 300 graamaa tarjolla olevaa valkoista kalaa (baccalà - turskaa / seitiä, Suomessa esim. siikaa )
  • 1 kananmuna
  • 2 keitettyä perunaa 
  • runsaasti tuoretta persiljaa
  • 1 (luomu) sitruuna - kuori
  • 1 valkosipulinkynsi
  • hieman peperoncino-chilirouhetta
  • n. 50 gr parmesaania 
  • suolaa ja pippuria
  • (itsetehtyjä) korppujauhoja tai panko-jauhoja
Kuori perunat ja raasta ne kulhoon. Sekoita käsin tai sauvasekoittimella mukaan kala, raastettu sitruunan kuori (ei valkoista osaa), hienonnettu valkosipulinkynsi, raastettu parmesaani ja mausteet. Sekoita sitten joukkoon kananmuna ja lopuksi pilkottua lehtipersiljaa. 
Pyörittele haluamasi kokoisiksi palleroiksi ja käytä kevyesti korppujauhoissa (tai japanilaisissa panko-jauhoissa)
 Kalapullat voi joko (uppo)paistaa tai kypsentää uunissa pienen oliiviöljylirauksen kanssa (180-200 astetta, 20 min) jolloin pullat kannattaa kääntää kypsennyksen puolivälissä.
Tarjoile mahdollisimman pian kylmän kuplivan (olut tai kuohari) kanssa joko alkupaloina tai esim. perunoiden kanssa pääruokana. 

5 commenti:

  1. Kalapullia pitääkin kokeilla! Tuliset rapukakut on mun suurta herkkua, mutta noi kalapullat kuulostaa ja näyttää niin herkullisilta!

    ps. meidän ruokaviikko oli tällainen http://www.shoptravelfood.blogspot.com/2013/03/meal-deal.html

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Nämä on ihan ykkösherkullinen alkupala-naposteltava (vaikka toimivat tietty pääruokanakin jonkun lisukkeen kanssa)

      Aivan ihana ruokaviikko!

      Elimina
  2. Hyvän kuuloinen ohje. Kaksi kysymystä kuitenkin heräsi;
    Tuleeko parmesaani massaan vaiko leivitykseen?
    Raastetaanko peruna raakana vai kypsennetäänkö ne ensi? Monissa resepteissä kalapulliin laitetaan nimenomaan kypsää pottua.

    Hieno blogi kaiken kaikkiaan, paitsi herkullisia reseptejä niin myös mielenkiintoista asiaa ruokakulttuurista.

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Heissan ja kiitos kommentistasi,
      hyvät kysymykset ja huomaankin, että aika huonosti käy ilmi tosta reseptistä (korjaankin asian heti) Pullien teosta on jo hetki, ja olisin melkein sanonut, että perunat voi raastaa mukaan raakanakin, mutta kokki vahvisti, että kyllä me ne keitettynä laitettiin (hyvä että varmistin)
      Parmesaani oli mukana massassa, ja tämä onkin yksi tosi harvoja kalaruokia joissa on juustoa mukana. Herkullisia tosiaan ovat nämä pullat, suosittelen!

      Elimina
    2. Il Divino Codino5 marzo 2014 20:34

      Grazie! Menee kokeiluun ehdottomasti, kuten moni muukin resepti tästä blogista.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...