venerdì 29 marzo 2013

Vierailu Falescon Viinitilalle

Azienda Vinicola Falesco

Viime viikonloppuna olin muiden sommelier-opiskelijoiden kanssa Falescon viinitilavierailulla.  Falesco on yksi keski-Italian tunnetuimpia viinitiloja ja tuottajia. Veljekset Riccardo ja Renzo Cotarella perustivat tämän perheyrityksen vuonna 1979, Montefiasconessa (n.90 km Rooman pohjoispuolella)  Viinitila sijaitsee Lazion ja Umbrian rajalla ja viljelyksiä on molempien maakuntien puolella. Vuosittainen tuotanto yltää noin 3 miljoonaan pulloon, ja he ovat tunnettuja sekä istutusmenetelmistään, että moderneista viininvalmistusteknologioistaan. 
Aloitimme vierailun enologo Roberton johdolla viljelyksiltä, jossa pääsimme tutustumaan istutuksiin ja saimme kuulla mikä kaikki viiniin viljelyksilläkin vaikuttaa (ilmaston, maaperän ja rypälelajikkeen valinnan lisäksi) Ihan hirveän paljonhan tuottaja ja viljelijä voi vaikuttaa jo istutusmenetelmällä (eg. köynnöstiheys, istutussuunta) ja tuotantoa rajoittamalla. 

Rypäleet kuljetetaan suoraan tänne, jossa tapahtuu rypäleiden sortteeraus, rankojen poistaminen ja rypäleiden mahdollinen murskaus

Viinin käymistankit

Korkitus tapahtuu täälläETICHETTE PRODOTTE
- Grechetto I.G.T. Umbria
- Vitiano I.G.T. Umbria Bianco
- Vitiano I.G.T. Umbria Rosato
- Vitiano I.G.T. Umbria Rosso
- Pesano I.G.T. Umbria
- Marciliano I.G.T. Umbria
- Montiano I.G.T. Lazio
- Ferentano IGT Lazio
- Poggio dei Gelsi IGT Lazio
- Est! Est!! Est!!! di Montefiascone D.O.C.
- Pomele I.G.T. Lazio
- Tellus I.G.T. Lazio Rosso
- Pomè I.G.T. Lazio Rosso Vino Frizzante
- Passirò I.G.T. Lazio Bianco Passito
- RC2 Sagrantino Di Montefalco D.O.C.G.


Cantina - Viinikellari


Viinitilavierailuun kuului tietysti myös viinimaistelu, jonka kanssa saimme kevyen lounaan. 
Aloitimme talon kuivalla kuoharilla "Metodo Classico Brut - Vino Spumante di Qualità" (Rypäle: Roscetto 100%) joka oli oikein herkullinen ja sopivan hapokas. Spumanten päälle jatkoimme oikein hyvällä valkoviinillä, joka oli "POGGIO DEI GELSI - Est! Est!! Est!!! di Montefiascone DOP" (Rypäleet: Roscetto 40%, Trebbiano 30%, Malvasia 30%)Seuraavana olivat vuorossa punaviinit. Aloitimme kevyemmällä ja personaallisella "Tellus - Syrah Lazio IGP"-viinillä (Syrah 100%) joka tarjoili kirsikkaisia aromeja, pehmeät tanniinit ja rikkaan, jopa pippurisen loppumaun. Toinen punainen oli todella herkullinen ja arvostettu "MONTIANO - Rosso Lazio IGP"  (Merlot 100%) joka oli todella pehmeä arominen ja lähes hillomaisen tuoksuinen. Merlot-rypäle ei ole perinteisesti Italiassa käytössä, ja tästä viinikokeilusta onkin tullut kansainvälisesti merkittävä. 


Nautittuamme hetken iltapäiväauringosta, olikin viimeisen maisteltavan, eli jälkiruokaviinin aika. "POMELE - Rosso Dolce Lazio IGP" (Aleatico 100%) oli oikein passeli lopetus mielenkiintoiselle ja antoisalle päivälle. 


Kotiinpäin lähdimme tietysti viinien kanssa - täytyihän näitä viinejä päästä maistelemaan kotonakin. 
Hieno päivä! Falesco
Azienda Vinicola Falesco S.r.l.
Loc. San Pietro snc
05020 Montecchio (TR) Italia

Tel: +39 0744 9556
Fax: +39 0744 951219 
Email: info@falesco.it
Web: www.falesco.it 


Falesco kartalla 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...