Meillä oli taas eräs perjantai ostettu pari pientä orataa, eli kultaotsa-ahventa, jotka tällä kertaa kokkipuolisko pyynnöstäni fileroi. Haaveilin nimittäin jonkinlaisesta lakatusta glaseeratusta kalafileestä ja Filippokin innostui ideasta kun halusi mulla maistattaa unikonsiemenillä päällystettyä kalarullaa. Varmuuden vuoksi yksi file heitettiin perinteisesti nahkoineen pannuun ottamaan väriä. Oli muuten semmonen kala-trio että!
Due belle oratine per tre piccole preparazioni: con pelle croccante, laccata all'arancia e in crosta di papavero.. molto, molto buone:)
Due belle oratine per tre piccole preparazioni: con pelle croccante, laccata all'arancia e in crosta di papavero.. molto, molto buone:)
Kultaotsa-ahventa pannussa koristeltuna rosmariinin kukilla |
Kalafile pannuun paistumaan nahkapuoli alaspäin. Ota pintaan kaunis väri mutta älä ylikypsennä kalaa. Koristele halutessasi rosmariinin kukilla (tai muilla syötävillä) ja tarjoile esim. tämän perunapaistoksen kanssa.
Aivan hullun herkullinen!
Appelsiini-glaseerattua kultaotsa-ahventa ja balsamico-sipuli |
Unikonsiemenillä kuorrutettu kultaotsa-ahvenen filerulla |
Kääri kalafile kelmun sisään rullaksi ja anna levätä hetki pakkasessa tai hieman pidemmän aikaa jääkaapissa. Kieritä rulla unikonsiemenissä niin, että se peittyy kauttaaltaan. Paista rulla pannulla reippaalla lämmöllä niin, että siemenet paahtuvat hieman. Kala kypsyy varsin nopeasti. Anna levätä ihan pieni hetki ja leikkaa annospaloiksi. Päälle hieman maustettua oliiviöljyä ja annos on valmis. Oli muuten todella hyvää!
Ciao, aivan mahtava blogi, jota olen jo seurannut pitempään. Hienoja kuvia ja mielenkiintoisia aiheita. Olen itsekkin asunnut vuosia Italiassa ja nyt valmistumassa kokiksi Suomessa :D Tanti saluti anche a F. Grazie che tenete un blog cosi bello!
RispondiElimina- Saluti da A
Kiitos ihanasta kommentista! Otamme mielellämme sekä kommentteja että parannusehdotuksia ja ideoita vastaan :) :)
Eliminaun bacione da Roma