La cena stellare a quattro mani, eli hyvin vapaasti käännettynä "kahden käsiparin tähti-illallinen" oli ensimmäinen ruokatapahtuma mihin Eatalyssa osallistuimme.
Vastaavia illallisia järjestään parin viikon välein nyt ainakin syksylla, ja ideanahan näissä on se, että kaksi tunnettua Italialaista kokkia eri ravintoloista suunnittelevat ja järjestavät yhdessä illallismenun. Tämän kyseisen illallisen jarjestysvastuussa olivat keittiömestarit Marco Stabile Firenzelaisestä Ora d'Aria-ravintolasta ja Marc Lanteri Mondovi'laisesta Il Baluardo-ravintolasta.
La cena stellare a quattro mani è un evento che viene organizzato da Eataly, all'ultimo piano, circa due volte al mese dove due chef, uno con una stella michelin ottenuta "da tempo" e l'altro con una stella presa quest'anno, cucinano appunto "a quattro mani" ricette del loro repertorio gastronomico.
E' sicuramente stata una bella esperienza anche se il servizio non c'entra niente con i ristoranti stellati ma l'ambiente e la problematica di servire più di cinquanta persone allo stesso tempo non consentivano ciò.
La cena stellare di Eataly il 6 Settembre con Marco Stabile del ristorante “Ora d’Aria” di Firenze, nuova stella Michelin del 2012 e con Marc Lanteri, del ristorante “Il Baluardo” di Mondovi’ (Cn) |
Illallinen alkoi ns. baari-alueella, jossa baaritiskin lisäksi pieniä pöytiä ja suora näkyvyys keittiön puolelle. Vieraille tarjoiltiin illan ensimmaistä valkoviinia (Solum Chardonnay) jonka kanssa nautittavaksi tarjoilijat kiikuttivat runsaasti pikkuannoksina tarjoiltavia alkuruokia, joista kaikki olivat erinomaisen herkullisia. Alkuun tarjoiltiin ns. aperitivo-tyylisinä annoksina ihana lihatartar tryffelin kera, friteerattu turskakroketti kikhernepyreen kanssa, rapea-versio Toscanan lampredotto-klassikosta ja todella herkullinen Parmentier-keitto (ranskalainen purjo-perunakeitto)
Saliin siirryttyämme, esittäytyivät ensin edustajat viinintuottajilta (Il Borro ja Isolabella della Croce) joiden tuotoksia tarjoiltiin illallisen aikana ja sen jälkeen illan kokit. Lyhyiden alkupuheiden jalkeen saimme eteemme ensimmaisen annoksen, joka ei valitettavasti ollut kovin vakuuttava. Tomaattinen kananmuna-annos ei tarjonnut suuria makuelämyksia ja annos tuntui silta kuin siita puuttuisi jotain (muutakin kuin suolaa)
Toisena annoksena tarjoiltu risotto kera jänissoosin oli oikein maukas, muttei kovin mielenkiintoinen. Sen kanssa tarjoiltu punaviini oli kuitenkin oikein makuri ja yhdistelmänä kiva.
Viimein ns. pääruoka-annoksista oli oikein onnistunut "pehmeän-rapea" (=morbino-croccante) possu, joka tarjoiltiin valkosipuli-laventelikastikkeen kanssa. Jälkiruokana tarjoiltu täytetty persikka pahkinajäätelön kera oli todella hyvaa ja lähes persikkainen jälkiruokaviini osui nappiin sen kanssa.
Kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut ilta, joka runsaine viineineen kustansi 88€ naama. Ei mikään ihan edukas siis, mutta hintansa väärti.
Il pane e la focaccia di Eataly |
L'aperitivo, consistente in quattro amuse bouche veramente buoni, con particolare menzione per il panino al lampredotto crispy e il crudo di fassona, è stato servito al bar da camerieri a mo' di ricevimento (con vassoi e senza un ordine particolare), si poteva stare in piedi al bancone come seduti ai tavoli.
Per il menù siamo stati
invitati ad entrare nella sala, molto bella, con vista. I gusti e la
scelta delle portate non ci hanno entusiasmato come per gli antipasti,
soprattutto l'uovo con triplo pomodoro (capisco il lavoro che c'è dietro
ma resta sempre uovo e pomodoro, peraltro mancava pure un po' di
sapidità) e il risotto al castelmagno con ragù di coniglio (eseguito in
maniera corretta ma purtroppo un po' banale e sicuramente niente di
sbalorditivo e le ossicine del coniglio potrebbero e dovrebbero essere
levate specialmente in un ragù); al contrario il maialino morbido
croccante era veramente gustoso e la salsa di aglio e lavanda ne
esaltava il sapore e il dolce era ben equilibrato con un gelato alla
nocciola tonda gentile memorabile.
Prezzo
con abbinamento vini (cinque) 88€ a nostro parere giusto; sicuramente
non mancheremo alla cena con Oliver Glowig e Lucio Pompili del 18
dicembre.
Nessun commento:
Posta un commento