mercoledì 5 settembre 2012

Le Vin de L'assassin Bistrot

Le Vin de L'assassin Bistrot - Siracusa, Sicilia
Suloinen pieni ranskalaisbistro keskellä Sisilialaista Ortigian saarta Siracusan edustalla. 
Onnistuneesti he ovat yhdistaneet sisilialaisen ja ranskalaisen keittion, lista on mielenkiintoinen ja tarjoaa runsaasti herkullisia vaihtoehtoja.  Ravintolaa suositeltiin lampimasti seka lonely planet-oppaassa etta tripadvisorissa, ja vaikka valilla nailla suosituksilla osuu harhaan, me emme onneksi joutuneet pettymaan. 

Alkupalaksi ihanat annokset ranskalaisista juustoista (minulla Chèvrea paahdetulla leivalla ja Filipolla valtava biitti friteerattua Camembertia) molemmat tarjoiltuna vinaigrette-salaatin kanssa. Pààruokana Filipolla luumuista possua ja perunalisàke, minulla ihana kala-annos, jossa oli kàytetty runsaasti mielikuvitusta. Kala oli herkullista, se oli kypsennetty erittain hyvin ja pààllà tarjoillut hillotut appelsiinin kuoret olivat hauskat, lisakeriisi oli maukas mutta voittaja oli hurmaava ananaskastike joka oli làhes karamellimaista.  
Jalkiruokaa emme valitettavasti jaksaneet, mutta sekin puoli vaikutti erittain onnistuneelta. 

Non te lo aspetti perchè pensi sia un posto turistico invece no, è solo un ristorante di cucina francese (riadattata al territorio) molto carino e romantico nel centro di Ortigia, Siracusa.
Come vedete dal collage abbiamo ordinato un'insalata di chèvre e crostini, una porzione di camambèrt fritto panato, del filetto di maiale alle prugne e purea di patate e una spigola agli agrumi con canditi salati, riduzione di caramello e ananas e riso. Tutto buono e serata veramente piacevole. Sia per la cucina che per la simpatia dei proprietari e del personale (che ci ha consigliato di andarci a fare un bagno nella splendida riserva del Plemmirio) merita sicuramente una sosta se passate per Siracusa.
 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...