Ragù in bianco, on nimensä mukaisesti valkoinen ragù-soosi versio, tunnetummasta lihatomaattikastikkeesta pastalle. Sanoisinpa melkein, että kyseessä on vain astetta tuunatumpi versio suomalaisissa kotikeittiöissä erittäinkin tunnetusta "jauhelihamakaroonista" ja tekee varmasti kauppansa myös perheen nirsoimmille.
Ainekset
- yksi iso sipuli
- porkkanaa (yksi iso tai pari pienta)
- pari sellerin vartta
- oliiviöljyä
- valkosipulia
- (pekonia/salamia.tms pieneksi leikattuna)
- n. 300 gr jauhelihaa
- lihalientä
- kuivattuja ja/tai tuoreita yrttejä (salviaa, timjamia, rosmariinia, basilikaa.ym)
- puolisen lasia valkoviiniä
Paista pannulla öljyssä pieneksi silputut porkkana, valkosipuli, sipuli ja selleri. Lisää myös pilkottu pekoni tässä vaiheessa jos haluat sen lisätä. Ruskista pannulla myös jauheliha ja kun liha on saanut väriä pintaansa, lisää runsaasti pilkottuja yrttejä ja kiehauta valkoviinin kanssa. Kaada joukkoon lihalientàä ja anna hautua miedolla lämmöllä.
Tarjoile haluamaasi pastaan sekoitettuna vastaraastetun parmesaanin kanssa.
Aglio 2 spicchi
Alloro 2 foglie
Basilico 3-4 foglie
Brodo di carne sgrassato 600 ml circa
Carne bovina tritata di manzo 300 gr
Carote 1 grande
Cipolle 1 grande
Olio extravergine di oliva 1/2 bicchiere
Pancetta(sopressata o altro insaccato) 100 gr
Pepe macinato q.b.
Rosmarino 1 rametto
Sale q.b.
Salvia 2-3 foglie
Sedano 2 coste
Vino bianco 1/2 bicchiere
Mikä ihana blogi! Ryhdyn heti vakkarilukijaksi.
RispondiEliminaCacio e pepe on yks mun lempipastoista.
Kiitos, ihana kommentti! :-)
Elimina