Polpettine al vino bianco - lihapullaset valkoviinissä |
Ainekset - Ingredienti:
Naudanjauhelihaa - Carne macinata di manzo
Valkosipulia - Aglio
Maitoa ja vaaleaa leipää (ilman reunoja) - Latte + Pane
Korppujauhoja - Pane grattugiato
Pippuria ja/tai rouhittua chiliä - Pepe e peperoncino
Tuoretta persiljaa - Prezzemolo
Parmesaani-juustoa (juuri raastattua) - Parmigiano grattugiato
Suolaa - Sale
Oliiviöljyä - olio extravergine d’oliva
Kananmuna - Uova
Valkoviiniä - Vino bianco
Sitruuna - Limone
2 sipulia (½ sipuli lihapullataikinaan ja 1½ sipulia kastikkeeseen) - 2 cipolle (½ cipolla tritata per le polpelle e 1½ cipolla per il sughetto)
Lihalientä - Brodo di carne
Laita vaaleaa leipää kulhoon maidon kanssa. Kun leipä on pehmennyt ja imenyt sisäänsä tarpeeksimaitoa, hienonna leipä pienemmäksi ja jos maitoa on liikaa, kaada ylimääräinen maito pois. Hienonna puolikas sipuli ja 1-2 valkosipulin kynttä (ilman keskustaa)
Heitin tässä vaiheessa sipulit leipäseokseen ja hurautin koko setin sileähköksi sauvasekoittimella. Sekoita leipäseos, sipulit, jauheliha, mausteet, kananmuna (1-2) sekä raastettua parmesaania (myös pecorino käy hyvin) Jos haluat sitruunaisempaa makua, tai et ole ollenkaan käyttämässä valkoviiniä, lisää tässä vaiheessa sitruunan kuorta raastettuna (vain keltaista osaa)
Työstä hyvin taikinaksi ja muotoile siitä pieniä lihapullia. Mitä pienempiä sen parempi. Pyöräytä pullat hyvin kevyesti korppujauhossa kun ne ovat valmiita.
(F. tekee normaalisti ihania mini-pullia mutta minulla ei kärsivällisyys riittänyt, vaan näistä tuli semmoisiä vähän peukalonpäätä isompia. )
Leikkaa 1½ sipulia ohuiksi viipaleiksi. Kuullota hetki pannulla öljyssä sipulit pehmeäksi ja siirrä ne sen jälkeen odottamaan.
Paista samalla pannulla pyöryköihin ruskea pinta, pienissä erissä. Kun lihapullat ovat saaneet väriä yhdistä kaikki pullat samaan pannuun ja lisää lasillinen valkoviiniä, jonka annat kiehahtaa. Lisää lihalientä, kuullotetut sipulit ja laske lämpötilaa. Anna kiehua rauhassa matalalla lämmöllä. Testaa lopuksi maku, lisää halutessasi suolaa ja/tai tuoretta sitruunamehua.
Nämä pyörykät ovat todella herkullisia pelkästään vaalean rapeakuorisen leivän kanssa, mutta käyvät tietysti niin perunoiden kuin erilaisten kasvisvirityksienkin ohelle. Me syötiin lihapullia tällä kertaa salaatin ja ihanien timjami-porkkanoiden kanssa.
Tagliate il pane a cubetti e bagnatelo con il latte.
Pulite l’aglio, privatelo dell’anima centrale e tritatelo finemente. Aggiungete l’aglio alla carne a seconda dei vostri gusti.
Tritate il prezzemolo fresco finemente, strizzate il pane dal latte e aggiungeteli alla carne.
Speziate la carne a piacere quindi incorporate le uova sbattute, del parmigiano e del pane grattugiati. Lavorate l’impasto fino ad avere un composto omogeneo e compatto.
Con le mani formate delle piccole polpettine che infarinerete e terrete da parte.
Tritate la cipolla finemente, fatela rosolare a fiamma bassa con poco olio extravergine di oliva. Per non farle prendere colore ogni tanto aggiungete un goccio d’acqua.
Quando la cipolla sarà stufate toglietela dalla padella e tenetela da parte. Nella stessa padella versate un filo d’olio e fate soffriggere le polpette a fiamma moderata.
Quando le polpette saranno dorate su tutti i lati, salate leggermente e rimettete la cipolla nella padella.
Versate circa mezzo bicchiere di vino bianco e fate cuocere. Quando il vino sarà evaporato e il fondo si sarà addensato togliete le polpette dal fuoco e servitele con qualche cucchiaino di prezzemolo fresco e del pepe a piacere.
Nessun commento:
Posta un commento