lunedì 28 ottobre 2013

Ykköskokki perheessä!

Mulla on jonossa ravintolapostauksia ja pari viimeistelyä vaille valmista reseptiä, mutta en voi jättää tätä huomioimatta kun olen niin hirveän ylpeä ja onnellinen!Viime viikon loppukokeiden jälkeen perheemme varsinainen Chef eli Filippo sai päätökseen tammikuussa alkaneen Master di Cucina Professionale  koulutuksensa. 

Tähän koulutukseen piti siis olla työkokemusta ja/tai kokin paperit jo valmiiksi, ja se sisälsi intensiivisen koulutusjakson perään pakollisen työjakson, joka myöskin osaltaan valmisti viime viikon kokeisiin. Ison kirjallisen tentin jälkeiset päivät olivat jätetty näyttökokeille. Tuleville keittiömestareille annettiin tietyt raaka-aineet, joiden perusteella piti suunnitella menu, prepata ja valmistaa se sitten "tuomaristolle". 

presentazione del Raviolo aperto con ragù di quaglia al finocchietto e fonduta di Parmigiano allo zafferano 

Kaikki osallistuneet eivät valitettavasti päässeet vaativia kokeita läpi, mutta ylpeydelläni ei meinannut olla rajaa kun koululta kuulin kaikki ylistyspuheet mitä Filippo oli saanut. Lähes täydet pisteet näyttökokeesta ja valmistuminen vuosikurssin parhaana!! 


Filippo oli saanut työtarjouksen jo etukäteen ja aloittikin heti viikonloppuna jo blogissakin esiintyneessä La Torre-ravintolassa. Ihanaa ihanaa, yksi vaihe taas eteenpäin kohti meidän ravintolaunelmia! 

11 commenti:

 1. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

  RispondiElimina
 2. AUGURONI !! loistava saavutus, sekä paperi että työpaikka samalla!

  RispondiElimina
 3. Mun on pitänykin kysyä miten Filipolla menee mutta vastaus tulikin tässä. Ihan mahtavaa, onnea, onnea :-)

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Kiitos kiitos. Tää on aika iso helpotus! En olis kestäny niitä väh. 60h työviikkoja enää hetkeäkään ;)
   Suukkoja sinne ja terkut F:lta.

   Elimina
 4. voi mitä ihania uutisia! isosti onnea ja roppakaupalla tsemppiä jatkoonkin :-)!

  RispondiElimina
 5. Onnittelut "uunituoreelle" keittiömestarille :)

  RispondiElimina
 6. No hei WOW - tantissimi auguri!!! Maltan tuskin odottaa, että pääsen joku päivä teidän ravintolaan maistelemaan herkkuja!

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Grazie grazie!!
   Joo hitaasti mutta varmasti unelmia kohti ;) Tervetuloa tälleen reippaasti etukäteen. Mä haaveilen ravintolan lisäksi agriturismostakin.jossa sais ite kasvattaa juttuja ja olisi mahdollista pitää jotain kurssejakin. Rahoitus vaan uupuu ;)

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...