martedì 26 febbraio 2013

Testissä Pizza Machine

Pizza con le patate, broccoletti e mozzarella


Roomalainen hankki meille jouluksi hauskan, punaisen ja pyöreän pizzakoneen (Pizza Machine) jota on nyt testattu pariin otteeseen. Houkuttimena toimi tietenkin se, että kivipohjan luvataan kuumenevan huomattavasti paremmin kuin elektronisen kotiuunin (eli 420 asteiseksi kuten ns. perinteiset pizzauunit) sekä lisäksi tietty, että normaalin sähköuunin täysillä huudattaminen kuluttaa ihan hirveän paljon enemmän energiaa, joka Italiassa maksaa ihan tolkuttomasti.

Konehan siis on kuin kannellinen pizzakivi, joka kuumenee kieltämättä aika tehokkaasti ja pohjasta tulee ihanan rapea.

Pientä kikkailua vaatii pizzan saaminen kuumalle kivipohjalle, mutta muutenhan kone on erittäin helppokäyttöinen ja pizza valmistuu parissa minuutissa.
Vaikka kansipuolikin luonnollisesti kuumenee, ei se tietenkään pääse samoihin tehoihin kuin kivipohja.. eli ainoana miinuksena mielestäni hieman kalvakka, vaikkakin herkullinen ja rapea yläpinta. (Millähän noi reunat saisi jotenkin houkuttelevamman väriseksi? Täytyy kokeilla sipaista öljyä pintaan ennen koneeseen laittamista.)

Tosi hyvä ja rapea pohja, herkullista pizzaa (mutta hei jos osaa, niin hyvää tulee kotiuunissakin)
Tilaahan se myöskin vie jonkun verran, joten ihan pieneen kotiin (kuten meillä) en välttämättä suosittelisi konetta hankkimaan...


Pizza Margherita  - MACOM pizza machine

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...