venerdì 22 febbraio 2013

Ristorante Metamorfosi

Ristorante Metamorfosi - Roma, Italia

Olin jo pidemmän aikaa haikaillut pääseväni tähän Chef Roy Caceresin ravintolaan (joka muuten sai juuri ensimmäisen Michelin tähtensä 2013)
Täytin eilen vuosia ja siippa oli ylläriksi tehnyt meille Metamorfosista illallisvarauksen. Ihana ja erittäin toivottu yllättys, joka ei todellakaan tuottanut pettymystä.
Ravintola sijatsee Pariolin kaupunginosassa Pohjois-Roomassa. Erityiskiitoksen saa asiantunteva sommelier Paolo Abballe!

Valitsimme talon klassikkomenun, i classici, mutta kuten voi jo ravintolannimestä päätellä, klassikot olivat kokeneet muodonmuutoksen lautaselle päästäkseen.  (5 annosta / 80€) Ravintola muuten tarjoilee kasvissyöjille sopivan ja todella herkulliselta kuulostavan menun "né carne né pesce" eli ei lihaa, ei kalaa. 



Alkuun meille tarjoiltiin talon puolesta aivan todella herkullinen amuse-bouche tempurakuorrutettua kalaa, jonka kanssa tarjoiltiin hyvin poikkeuksellista  ja erittäin miellyttävää kevyttä vaaleaa erikoisolutta (Birra di Franciacorta) Ensimmäisenä pöytään tuotu leipä oli ottanut savunmakua paahdetuista pähkinänkuorista, ja sen kanssa tarjoiltiin lazion alueen Sabina DOP oliiviöljystä valmistettua kreemiä. 

Menun ensimmäinen varsinainen annos oli piemontelaista fassone-nautaa, joka tarjoiltiin  pähkinäkastikkeen, tujun vuohenjuuston ja nerokkaan Gomashio-sorbetin kanssa. 

Crudo di fassona piemontese "espressione del momento" 

Il pane - leivät
Keittiömestarin oma klassikkoannos, Uovo 65° carbonara, eli 65 asteinen muna alla carbonara, roomalaisklassikko carbonaran ja ns. täydellisen kananmunan risteytys. Rapeita pekoninpaloja, pecorino-vaahtoa, mustapippuria kera täydellisesti kypsennetyn kananmuna, sekä erikseen tarjotut possu-crackling ja sipsimäiset friiteratut pastapalat, jotka oli tarkoitus nauttia yhdessä. Inspired! 

Uovo 65° carbonara


Merellinen spaghetti-annos osterijauheen ja herkullisen persiljasoosin kanssa. Täydellinen pastan kypsyys, ihana suutuntuma simpukkaisesta purusta ja raikkaus vihreästä soosista. Lautasen reunalla oli hippunen chiliä, jonka sai sekoittaa halutessaan mukaan (ja tietysti sekoitin - ihan törkeän hyvää!)

Spaghetti Masciarelli polvere e profumo di mare
Pääruoan mielenkiintoinen ankerias sai seurakseen makeahkon Sardianialaisen moscatoviinin (Lajcheddu Isola dei Nuraghi Tondini 2009), joka toimi kyllä ihan erityisen hyvin.  Aivan ihanat pikkusipulit ja todella hauska karppi-sorbetti. 

Anguilla di Comacchio farro franto e carpione gelato - Comacchion Ankeriasta, farro-vehnää ja karppisorbetti
Illallisen jälkiruokaosuus alkoi hauskalla pienellä kastanjakreemillä.

Cioccolato bianco , blu del Monviso e Porto

Suloiset pikkuherkut.. 

Rum Diplomatico Anejo - Piccola pasticceria

Varsinaisena jälkiruoka-annoksena F. sai tietysti menuun kuuluvan Armagnacilla maustetun valkosuklaavaahtokasan karammellisoitujen banaanien kanssa. Kuulostaa todella ällön makealta, eikä annoksen ulkoasukaan mielestäni ollut mitenkään ihan erityisen lupaava, mutta voi jummi että se oli ihan törkeän hyvää. (Tästä voi jo päätellä, että F. ei luonnollisesti saanut syödä jälkiruokaansa kokonaan itse..) 

Cioccolato bianco, banane caramellate e Armagnac
Olin pyytänyt kasvismenuun kuuluvan raparperijälkkärin menua päättämään, koska rakastan raparperia ja sitä näkee täällä missään vain ani harvoin. Kardemummajäätelöä, raikas kastike vihreästä omenasta ja herkullinen pieni raparperi-omenatorttu. 

Koko menu oli mielenkiintoinen, palvelu asiantunteva ja ystävällinen, kokonaisuus herkullinen.  Voimme suositella lämpimästi! 
Rabarbaro, cardamomo e mela

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...