giovedì 30 agosto 2012

Oasis - Sapori Antichi di Vallesaccarda



Famiglia Fischetti, eli perhe Fischetti, on jo vuosikymmeniä pyörittänyt tätä Oasis ravintolaa Vallesaccardassa Campanian alueen maaseudulla. Tämä perheravintola on palkittu yhdellä Michelin tähdellä ja on tunnettu erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan (vahvistamme!) 
Italiassa erittäin arvostettu ja vuosittain ilmestyvä ravintolaopas Guida Gambero Rosso antaakin ravintolalle huimat 92 pistettä (2012).  
Otimme lounaan pitkän kaavan mukaan ("la degustazione") joka sisälsi talon tarjoaman alkubiitin lisäksi varsinaisen antipaston (toivoimme listalta houkuttelevan carpaccion talon juusto/salamivalikoiman sijaan), keiton, ns. primon eli pastan (luonnollisesti fatta a mano), secondon eli liha/pääruoan, jälkiruoan sekä pienen leivonnaisvalikoiman ("la piccola pasticceria") Tämä menu oli talon laajin, mutta maksoi kokonaisuudessaan vain 55€ (Viinimenun kanssa 75€) 
Perheen naiset ovat vallanneet keittiön, miesten vastatessa viineistä ja salin puolesta. He yhdistävät erittäin onnistuneet innovaation ja perinteen. 
Palaisin tänne syömään koska vaan ja vaikka heti. Uskomattoman herkulliset ruoat yhdistettynä täydellisesti viineihin. Upea elämys. 

Oasis Sapori Antichi * è un ristorante gestito dalla grande famiglia Fischetti (rigorosamente uomini in sala e donne in cucina) che mescola al meglio le innovazioni e le tradizioni del luogo. Magnifica istituzione per l'Irpinia, come si mangia quì si mangia in pochi altri posti in Italia; ci si sente davvero a proprio agio come a casa la domenica a pranzo: l'ambiente, la cortesia dei fratelli, l'essere in una vera e propria oasi culinaria, il vino sempre azzeccato e un pasto veramente degno di nota. Menù degustazione completo da 55€ (con abbinamento vini 75€-complimenti) veramente ben formulato dove non solo non stona un sapore ma tutto è gustoso, leggero e equilibrato. Un posto dove assolutamente vale la pena fare una gita fuori città o una tappa immancabile se passate in Campania o siete diretti verso la Puglia. Il primo pensiero una volta usciti sarà solo quello di volervi tornare il giorno seguente comprendendo attimi dopo che questo è a 300km da casa :(. Ma, sotto sotto penserete, che per un posto del genere  neanche il doppio son troppi..

Alkuun meille tuotiin talon tervehdys, pieni peruna-kesäkurpitsansiemenkroketti herkullisessa minttu-kesäkurpitsakreemissä tarjoiltuna kuohuviinin ja mahtavien rapeiden sipulileipästen kera. 
Sfoglie di pane con cipolle. Crocchetta di talli e patate su crema di menta e zucchine.

Kahden ensimmäisen ruokalajin keralle oli valittu Campanian alueen kuiva mutta hedelmäinen valkoviini -  Coda di Volpe  Irpinia doc Di Prisco, joka oli oikein hyvä valinta.
Menuun olisi varsinaisesti kuulunut ns. talon antipastivalikoima paikallisia leikkeleitä ja juustoja, mutta toivoimme listalta carpacciot molemmille alkuun.  Tämä carpaccio olikin suorastaan nerokkaan herkullinen. Kauniissa annoksessa oli ohuen ohueksi leikattu liha kätkettu ohuen ohueksi leikattujen tomaattien alle. Päällä oli vielä stracciatella-juustoa ja villi-oreganoa (origano selvatico), jotka antoivat ihan oman ulottovuutensa tähän annokseen. Todella hyvä tasapaino makujen välillä. 

Naudanlihan carpaccio tomaattihunnun alla kera lehmänmaito stracciatellan - 
Carpaccio di filetto di vitellone, veli di pomodoro, stracciatella di mucca

Seuraavana oli vuorossa keittoannos, talon ja alueen perinteitä kunnioittaen. Tämä lämmittävän ihana papukeitto oli saanut juuri sopivasti tulisuutta tuoreesta chilistä ja se tarjoiltiin herkullisten krutonkien kanssa. 
Keitto Baronian pavuista - Zuppa di fagioli della Baronia
Talon leivät ja heidän oma oliiviöljynsä, joka kuvailun mukaan on edustaa heidän äitiään Giuseppinaa ja hänen vahvaa luonnettaan. 
I pani al pomodoro, di crusca e bianco - Olio extravergine "madre"

Kun tämä annos tuotiin pöytään ja kupu nostettiin annoksen päältä, pölähti siitä aivan uskomattoman herkullinen tuoksu. Kun meille hetkeä myöhemmin kaadettiin laseihin paikallista punaviiniä - Taurasi (2007) Vitivinicola Guerriero - jonka tuoksu huumasi ja tarjosi täydellisen kumppanin tryffellille, oli annos valmis. Pehmeän kermainen burrata täyte tässä itsetehdyssä pastassa, isot tryffelibiitit ja tämä punaviini. Itku meinas päästä kun oli niin uskomattoman hyvä yhdistelmä. Jo pelkästään tämän combon takia palaisin uudestaan. 
Raviolit täytettynä burratalla ja yrteillä, kera Campanialaisen manteca-juuston ja mustan tryffelin -
Ravioli di burrata ed erbette, manteca campana e tartufo nero di Bagnoli Irpino

 Il secondo, eli ns. pääruoka oli yrteillä täytetty rulla lampaasta, samettisen perunapyreen päällä. Klassikkoyhdistelmä minttu ja lammas toimi nytkin moitteettomasti, ja lammas oli suussa sulava ja kypsyysaste erittäin hyvä. Herkulliset pienet Campanian tomaatit toivat annokseen kaivattua hapokkuutta ja raikkautta. Täydellinen annos. 

Välimeren tuoksuinen lammasrulla, pikkutomaateilla ja mintulla -
Rollatina di agnello ai profumi mediterranei, pomodorini e menta

Toisinkuin reissumme aiemmissa tähtiravintoloissa, täällä jälkiruoissa ei ollut virheellä sijaa. Herkulliset pikkuleivonnaiset tarjosivat kaikki jotain erilaista ja mitään ei ollut liikaa. Pre-dolce, eli etukäteisjälkkäri (onhan tälle varmaan suomeksi joku oikeakin nimitys?) buffalonmaito pannacotta oli todella maistuva, vähän marjarahka-henkinen minikuppi tuoreiden karhunvatukoiden kanssa. 
Piccola pasticceria (la migliore da noi provata fino ad ora).
Pannacotta di bufala con frutti di bosco.

Jälkiruoka-annoksia saimme kaksi erilaista jaettaviksi. Italian "Creme brulèe"- annoksen eli crema bruciata, jossa makuna oli amaretto. Toisena jälkkärinä oli yksinkertaisen herkullinen vaniljajäätelöpallo suklaakuorrutuksella ihanaisessa vadelma-coulissa. Nam nam. 

Coulìs di lamponi con gelato di vaniglia e cioccolato. Crema bruciata all'amaretto con sua pallina di gelato.

Suosittelemme erittäin lämpimästi!

Oasis - Sapori Antichi di Vallesaccarda
Vallesaccarda (AV)
Via Provinciale, 10
Tel. 0827.97021
Fax 0827.97541
rist.oasis@tiscalinet.it
www.oasis-saporiantichi.com

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...