giovedì 30 agosto 2012

Hotel Barbieri, Altomonte

Kun etsimme etukäteen pysähdyspaikkaa yhdeksi yöksi jostain Etelä-Kalabrian ja Napolin väliltä, en osannut arvatakaan kuinka ihanaan paikkaan päätyisimme. Googlailemalla Italian kauneimpia kyliä (I Borghi più belli d'Italia) satuimme huomaamaan tämän pienen Altomonten kylän keskellä Kalabriaa. Kun F. huomasi, että paikasta löytyi myös oikein kehuttu hotelliravintola Hotel Barbieri, varasimme sen heti välietapiksemme.

Altomonte, Calabria - Hotellihuoneen parvekkeelta kuvattuna

Kun saavuimme ihanan idylliseen Altomonteen, saimme heti huomata että hotellimme oli myös paikallinen instituutio. Perhe Barbieri on onnistunut vuosien aikana kehittämään toimintaansa ihailtavan laajaksi laadusta ja omaperäisyydestä tinkimättä. Heillä on hotellin ja ravintolan lisäksi laaja juhlapalvelu, (upea paikka tarjoaa mahtavat puitteet mm. häiden järjestämiseen) kokkikoulu, laaja valikoima sekä itse kasvatettuja että valmistettuja omia tuotteita ja catering palveluiden lisäksi heillä on vielä cantina (ns. viinibaari/ravintola) kylässä. 

Koko Barbierin porukka oli jollain lailla pyörittämässä tätä perheyritystä, keittiön puolelta vastaanottoon. Alkumetreiltä asti kokemuksemme oli erittäin miellyttävä. Täällä todellakin saapuvia kohdeltiin arvostettuina vieraina, ei asiakkaina. Ystävällinen kohtelu jatkui poikkeuksetta läpi vierailumme. 

Altomonte, Calabria - Ihanan idyllinen pikkukylä vuorten keskellä


L'Hotel Barbieri oltre ad essere la struttura più importante di Altomonte possiede anche un' enoteca (al borgo), una bottega immediatamente di fronte all'albergo con produzione di prodotti locali propri e un bel ristorante con una fantastica vista. Non solo: organizzano anche i ricevimenti di praticamente tutti i matrimoni nel raggio di 30/40 km e, come consuetudine, anche quando noi eravamo di passaggio, sotto alla terrazza del ristorante era stato allestito un ricevimento con più di duecento persone, tant'è che il paese era deserto con solo qualche abitante borbottante perchè non invitato. 
Passando alla cena tutto era veramente buono. Antipasti talmente buoni e abbondanti (si andava dai formaggi ai salumi, ai magnifici sottòli, alla deliziosa parmigiana e alle verdure saltate, tutto di produzione propria o a km 0) che dopo questi c'era spazio per poco ma, sapientemente, abbiamo richiesto un magnifico piatto di montone che insieme al vino ci ha lasciati veramente soddisfatti e pronti per andare a ninna.. Non prima di un buon amaro del capo:)

Ravintola Barbierin terassilla. Upeat näkymät, miellyttävä palvelu ja törkeän hyvä antipasti-setti
Kaikki syömämme herkut olivat talon omaa tai lähituotantoa. 

Kylmät alkupalat sisälsivät mm. paikallista ihanaa leipää paahdettuna ja öljyttynä, kolmea erilaista herkkutahnaa (kevyesti valkosipulista, tulista ja oliivista,) artisokan sydämiä, marinoituja kesäkurpitsoja ja muita kasviksia, mahtavia oliiveja. Paikallisia juustoja ja leikkeleitä.

Lämpimissä alkupaloissa oli runsaat määrät erilaisia paikallisia kauden kasviksia ja vihanneksia erilaisissa kokoonpanoissa. Todella herkulliset kasvissetit täytyy sanoa. 

Valtavien alkupalojen jälkeen olimme jo ihan täynnä, mutta halusimme kuitenkin päästä kokeilemaan jotain pääruoista, joten päätimme jakaa yhden pääruokaannoksen. Mureaa ja lähes suussasulavaa villiä vuoristo vuohta (lammasta?) joka ei tuottanut pettymystä.


Suosittelemme sekä Altomontea, että Barbieri Hotelliravintolaa erittäin lämpimästi. 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...