martedì 7 febbraio 2012

Appelsiininen suklaakakku

Tämä suklainen kahvikakku saa appelsiinisyytensä Cointreau-likööristä. Ihana ja mehevä kakku hurmasi kaikki maistajat. Paranee vanhetessaan!

Ciambellone al cioccolato e Cointreau


  • 125 gr voita (osan voi vaihtaa öljyksi) - 125gr di burro (oppure olio di semi)
  • n. 150 gr (tummaa) sokeria -  150 gr di zucchero (di canna) 
  • 2 isoa kananmunaa - 2 uova (large)
  • 180 gr vehnäjauhoja  -  180gr farina 
  • 2 tl leivinjauhetta - bustina di lievito (vanigliato) in polvere per i dolci
  • 80 gr kaakaojauhetta (eg. van Houten)   - 80 gr cacao amaro
  • 100 gr tummaa (talous)suklaata  - 100 gr  di cioccolato fondente
  • 100 ml Cointreau-appelsiinilikööriä - 100 ml di Cointreau
  • ripaus suolaa - pizzico di sale

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita mausteet ja leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen liköörin kanssa. Rouhi suklaa veitsellä paloiksi ja lisää lopuksi kakkutaikinaan. 

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Paista kakku 175-asteisessa uunissa (noin 30-40 minuuttia). Anna hetken jäähtyä ja kumoa ritilälle jäähtymään.


Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...