lunedì 7 settembre 2015

Matrimonio all'italiana - Flaminia e Valerio

Auguri agli sposi!


Viime viikonloppuna olimme ystäviemme häissä Sutrissa (Viterbo) ja italialaiseen tapaan nauttimasta pitkästä, ruoan- ja rakkaudentäytteisestä iltapäivästä. 
Italialaisia hääruokia on jo esitelty pari vuotta sitten (täällä!) mutta häitä eikä ruokaa ole koskaan liikaa. Tämä oli meille ensimmäinen kerta häissä lapsiperheenä (Mutta ei suinkaan minin ensimmäiset, viime kesänä edustin 3-viikkoisen kanssa ystäväni häissä) ja kuviakin on sitä myöten vähän viimekertaista vähemmän. Emme myöskään ehtineet nauttimaan jälkiruokapöydästä tai baaritarjoilusta, koska lähdimme kotia kohti perheen pienimmän nukkuma-ajan lähestyessä. Mini kuitenkin nautti suuresti tarjoiluista ja söikin isot annokset, suosikkimme oli primo di pesce eli kalapasta.  Kun vihkimisen jälkeen siirryimme juhlapaikalle, vieraat saivat samantien kuohuvaa ja pikkupizzoja ja muita pikkusuolaisia. Kaikkien vieraiden saavuttua varsinainen alkupalabuffa aukesi ja niistä herkuista nautimme uutta avioparia odotellessa.  Upeat buffatarjoilut sisälsivät erilaisia juustoja ja leikkeleitä, uppopaistettuja herkkuja (täytettyjä kurpitsankukkia, kasviksia "in pastella", pikkukaloja.ym) ja paljon muuta. Kaikkein parasta oli kuitenkin paikan päällä valmistettu puhvelinmaidosta valmistettu mozzarella di Bufala. Törkeän hyvää! 


Törkeän hyviä juustojaFrittij
Juustoja juustoja 


Il casaro a lavoro

Mozzarella di Bufala freschissimaHääparin saavuttua siirryimme lounaalle saliin. Pöytään tarjoiltiin ensin kalapastaa, sitten juustotäytteiset raviolit ja (liha)pääruoaksi possua. Trofie con dadini di cernia, pomodorini del Piennolo e basilico


Ravioli ripieni di ricotta e mascarpone con fiori di zucca, zucchine e speck


Medaglioni di filetto al maiale marinati al Chianti
serviti con patate ripassate al finocchietto e insalata3 commenti:

 1. Herkulliset tarjottavat.Olen menossa täällä häihin ensi kuussa ja tekisi mieli kuvata tarjottavia,saapa nähdä jos pystyn.Ne ovat myös illalla
  jolloin valo-olosuhteet ovat haasteellisia.

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Olisipa kiva jos saisit häissä kuvattua! Kiinnostaisi kovasti nähdä sikäläisiä hääruokia :)

   Elimina
 2. Aika täydelliset häätarjoilut!!! Nuo fritatut jutut pienissä kääröissä ja kunnon juustokimpaleet, aaah! Sainpas lisättyä bloginne suosikkeihin, että muistan seurata säännöllisesti :) Ihania ruokiakokemuksia ja ohjeita!

  T. Sohvi

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...