domenica 12 gennaio 2014

La Campana - Rooman vanhin ravintola


Rooman vanhimmaksi ravintolaksi tituleerattu La Campana sijaitsee vanhassa keskustassa, Piazza Navonan ja Teveren välissä (Vicolo della Campana, 18). 


Tämä perheravintola on niin perinteinen roomalaisravintola kuin vaan voi olla. Sisäänkäynnin vieressä notkuvat vitriinit kylmiä alkupaloja, kasvislisukkeita ja jälkiruokapiirakoita. Kaksi suurehkoa salia täynnä valkoliinaisia pöytiä ja siististi puetut miestarjoilijat raapustavat tilaukset lehtiöihinsä. Viikolla lounasaikaan paljon liikemiehiä, parit japanilaiset turistit ja viikonloppuisin paljon roomalaisia. Menu täynnä perinteisiä annoksia, muuttumaton vakiolista ja päivän erikoiset. Täältä saa tietystikin roomalaisen perinteen mukaan torstaisin gnoccheja (esimerkiksi ihanassa lammasragu-soosissa)

Alkuun kannattaa ehdottomasti tilata jotain friteerattuja herkkuja, vähintään yksi roomalainen artisokka jos ei muuta.  Primoksi vaikkapa rigatoni al sugo di coda (rigatoni-pastaa häränhäntäsoosissa) talon omat tagliolini con alici e pecorino tai joku päivän annoksista. Pääruoaksi suosittuu esimerkiksi roomalaisille tyypillinen lammas (abbacchio) tai jopa joku sisälmysannos -  kuten trippa (pötsiä soosissa) tai animelle (kateenkorvaa) Jos napa vielä aterian pääteeksi vetää, niin jälkiruoaksi talon legendaarista omenapiirakkaa tai ihania päärynöitä punaviinissä. 

Crocchette di pollo e zucchine fritte

Arancino al burro e carciofo alla giudia

Viinilista ei ole mitenkään erityinen.
Juuri tälläisessa ravintolassa ja tämmöisen ruoan kanssa, voi hyvällä mielellä ottaa talon omaa, paikallista viiniä

Tagliolini pachino e vongole
Trippa
Saltimbocca con funghi porcini - 
soosi on ihan sairaan hyvää ja se täytyy tietysti vedellä loppuun rapeakuorista leipää apunaan käyttäen

Leipää, jolla on aivan ihanaa vetää eri soosit suoraan lautaselta

Maialino al forno con patate

Lämpimästi voin suositella tätä ravintolaa roomalaisesta keittiöstä kiinnostuneille erityisesti sunnuntaina lounasaikaan kun suurin osa asiakkaista on paikallisia perheitä. Varaaminen suositeltavaa. Hinta per naama n.30-35€


Vicolo della Campana, 18
Tel. 06.6875273 – 347.1098632-335.5746026
Auki lounas sekä illallisaikaan. Kiinni maanantaisin. 
www.ristorantelacampana.com

3 commenti:

 1. Ehkä suunnataan taas ensi kesänä Roomaan, kiitos taas ravintola vinkistä sinne :)

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Voin kyllä lämpimästi suositella tota just semmoseen rauhalliseen ja pitkään sunnuntai-iltapäivän lounaaseen :)

   Elimina
 2. Ah, juuri sellanen roomalaispaikka joita rrrakastan! Täytyykin siis hakeutua tämän oven luo kun ensi kerran tuolla suunnalla taas haahuilen, eli kiitos vinkistä!

  RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...