martedì 8 ottobre 2013

Herkumpi uppomuna-aamiainenRauhalliseen sunnuntain viettoon erinomaisesti sopiva, mahtavan herkullinen uppomuna-aamiainen. Vaikka normaalisti mielestäni pekoni tekee kaikesta parempaa, oli tämä erittäin herkullinen kokonaisuus, joka sopii myös kaikille lihatonta lokakuuta viettäville. 

Herkumpi uppomuna-aamiainen
  • 1 tuore (luomu)kananmuna / per syöjä
  • hyvää paahtoleipää
  • mozzarellaa
  • mustakaalipestoa (pesto di cavolo nero)
  • uunikuivattuja pikkutomaatteja
  • hyvää oliiviöljyä, suolaa ja pippuria


Leikkaa halutessasi paahtoleivästä reunat veitsellä tai muotilla. Paahda kahden viipaleen välissä mozzarellaa grillin alla, niin että leipä paahtuu ja juusto sulaa.

Tämä on erittäin helppo ja rentoon sunnuntai-aamuun sopiva uppomunan valmistustapa:
Ota reilu pala kelmua, asettele se pieneen kulhoon tai kuppiin koloksi ja voitele kevyesti oliiviöljyllä. Riko muna kelmupussiin ja sulje kelmu tiiviiksi nyytiksi. Sido nyytti kelmusta tehdyllä narulla. Pyörittele kelmua sormissa pitkulaiseksi naruksi ja sido nyytti tiukasti. 
Laita nyytti roikkumaan kattilan reunalle, niin että pussi uppoaa juuri ja juuri kiehuvaan veteen. Keitä noin 4 minuuttia, niin saat valuvan keltuaisen. Veden ei tarvitse kiehua kovaa, anna sen vain hiukan poreilla

Kasaa annos: pestoa pohjalle, siihen päälle mozzarella-toast ja lopuksi uppomuna. Koristele esim. aurinkokuivatulla minitomaatilla. Mausta suolalla, pippurilla ja pienellä määrällä hyvää EVO-öljyä.  Nauti heti!


Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...