lunedì 30 settembre 2013

Il millefoglie della Pasticceria Cavalletti

Il miglior millefoglie di Roma

Yksi Italian suosituimmista juhlaleivonnaisista (tarjottavista sekä tuomisista) on ehdottomasti millefoglie, eli tuhatlehtileivonnainen. Tämä on sellainen leivonnainen, joka harvemmin valmistetaan kotona, vaan tämä käydään lähes poikkeuksetta hakemassa makeisiin herkkuihin erikoistuneesta leipomosta (pasticceria )

Vaikka leivonnaisen alkuperä löytyykin Ranskasta, suosittelen kokeilemaan myös italialaista versiota, jos tilaisuus tulee. Täytyy minun tietysti huomauttaa, että en oikeastaan pidä yleisesti tästä (enkä monista muistakaan italialaisista leivonnaisista) mutta JUURI TÄMÄ millefoglie on niin sairaan hyvää, että se ansaitsee ihan oman postauksensa.

Pasticceria Cavalletti (Parioli/Salaria) nimittäin tekee (liioittelematta) Rooman parhaan millefoglie-kakun, jota kannattaa tulla kauempaakin maistelemaan. 
Uskomattoman rapeat ja ihanan lehtevät taikinalevyt, unelmaisen kuohkea ja suuhun sulava täyte, joka ei ole liian makea - aikalailla täydellinen leivonnainen!
Varattava etukäteen. 

Via Nemorense, 179/181
00199 Roma
Tel. 06.86.32.48.14 
Fax 06.86.32.48.05 
pastcav@tin.it 

Millefoglie on ykköshyvä tuominen juhliin, joka ei taatusti tuota pettymystä4 commenti:

 1. Oijoi. Näyttää hyvältä. Pakko varmaan yrittää kokeilla kotioloissa, kun ei täältä tuollaisia saa valmiinakaan.

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Ollaan kerran väännetty tommonen kotona, mutta seuraavan kerran kyllä valmistaikinalla. Jos omin pikkukätösin vääntää noin lehtevän taikinan niin se menee meillä ainakin mielummin suolaisiin leivonnaisiin ;)

   Elimina
 2. Olin muutama viikko sitten häissä Rooman lähistöllä ja siellä syömäni hääkakku muistuttaa kovasti tuota kakkua, oli vaan matalampi ja halkaisijaltaan vähintään puoli metriä. Itsekään en ole mikään makean ystävä, mutta se kakku oli hyvää :)

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Ooh, nytpäs tekiskin mieli päästä häihin syömään, siellä on ollu varmasti hyvät tarjottavat ;)
   Tommoset kreemitäytteiset kakut on tosi yleisiä Italialaisissa juhlissa (myös hääkakkuina) joten varmasti joku vastaava kakku onkin jos ei just sama :)

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...