Checchino dal 1887, Testaccio |
Checchino dal 1887 on vanha ja hyvin perinteinen roomalainen ravintola, entisen teurastamo-alueen kyljessä Testaccion kaupunginosassa kaakkois-Roomassa.
Tämä roomalainen instituutio tarjoilee hyvin perinteisiä paikallisia ruokalajeja ja tämä onkin erinomainen paikka kokeilla vähän harvinaisempiakin herkkuja. Quinto quarto, eli tämä Rooman kuuluisa "viides neljännes" (sisälmykset, hännät.ym) ovat listalla laajasti edustettuina kuten odottaakin sopii.
Un grande classico e un pilastro della ristorazione romana Checchino, nel bene o nel male, soddisfa sempre: è come un vecchio film, dai contenuti semplici ma ben raccontati.
Le pietanze sono della vecchia tradizione e malgrado qualche defaillance si trovano ancora dei piatti molto gustosi. Se volete farvi un'esperienza verace romana questo è certamente una delle prime mete da visitare, soprattutto per chi ricerca prelibatezze dimenticate come la pajata, la trippa, la coratella e gli zampetti di maiale.
Un grande classico e un pilastro della ristorazione romana Checchino, nel bene o nel male, soddisfa sempre: è come un vecchio film, dai contenuti semplici ma ben raccontati.
Le pietanze sono della vecchia tradizione e malgrado qualche defaillance si trovano ancora dei piatti molto gustosi. Se volete farvi un'esperienza verace romana questo è certamente una delle prime mete da visitare, soprattutto per chi ricerca prelibatezze dimenticate come la pajata, la trippa, la coratella e gli zampetti di maiale.
Henkilökunta on osaavaa ja ystävällistä. He kertovat mielellään (myös englanniksi) annoksista laajemminkin ja suosituksia saa varmasti. Viinilista on laaja ja mielenkiintoinen, myös juustoille täytyy antaa erikoismaininta.
Ruokailusali on miellyttävä ja rauhallinen. Elegantti mutta kuitenkin rento. Tämä on hyvä paikka, jos haluaa varata reissuun yhden vähän erityisemmän ravintolakäynnin Rooman reissuunsa. Ruokalista on laaja ja valinnanvaraa on myös kasvissyöjille. Valmiit menut ovat 30-60 €
Ruma mutta herkullinen kasvisjuusto-alkupala punasikurista (radicchio rosso) - Fornarina vegetale (sformato a base di uovo con verdure) |
Pecorinolla ja salvialla kuorrutettuja leipäsiä alkuun |
Pajata on yksi näistä kuuluisimmista roomalaisista sisälmysruoista. Täällä sitä saa joko pastan ja tomaattisoosin kanssa, tai rapeaksi paahdettuna. Minä mielelläni syön sitä maistamisen verran, mutta varsinkin aloittelijoille suosittelen annoksen jakamista.
Jos sisälmykset eivät kiinnosta, mutta haluaa kuitenkin kokeilla jotain perinteistä roomalaista ja vähän harvinaisempaa, on coda alla vaccinara (häränhäntäpata) erinomainen ratkaisu.
Pasta e ceci - Perinteinen kikhernepastakeitto |
Fagioli con le cotiche |
...la matriciana bona... |
Il Bollito misto con salsa verde |
Pajata arrosto - Paistetut karitsan sisälmykset |
Pupupata oli oikein kelpo, mutta suosittelen vielä lämpimämmin lammasta (abbacchio) jota söin aiemmalla käyntikerrallamme.
Coniglio disossato alle olive di Gaeta con insalatina di ruchetta e pomodoro - Jänispataa ja rucolasalaatti |
Ainoastaan torta alla stracciatella oli mainitsemisen arvoinen (tuhti) mutta herkullinen mantelisuklaakakku.
Torta alla stracciatella - tuhtia mutta tosi hyvää |
Checchino dal 1887
Via di Monte Testaccio 30, 00153 – Roma (Italy)
Telefono e Fax: +39 06.5743816 / 06.5746318
Email: checchino_roma@tin.it
Web: www.checchino-dal-1887.com
Orari di servizio: dal martedì al sabato, dalle ore 12:30 alle 15:00 e dalle 20:00 alle 24:00
Giorno di chiusura: domenica e lunedì (Suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin)
näitä teidän löytöretkiä on niiiiiiiiiiiiiiiin ihana lukea :-) grazie mille!
RispondiEliminagrazie vaan ihan itsellenne!! :)
Eliminabaci da Roma
Nam nam, tahtoo Roomaan . Nyt ! :D
RispondiEliminaGrreat post
RispondiElimina