domenica 10 maggio 2015

Napul'è

Napule è mille culure, Napule è mille paure
Napule è a voce de' creature che saglie chianu chianu
E tu sai ca nun si sule

Napule è nu sole amaro Napule è addore e mare
Napule è na carta sporca e nisciuno se ne importa
E ognuno aspetta a 'ciorta

Napule è na' camminata, inte e viche miezo all' ato
Napule è tutto nu' suonno e a sape tutto 'o munno
Ma nun sann' a verità

Napule è mille culure, Napule è mille paure
Napule è nu sole amaro, Napule è addore è Mare
Napule è na carta sporca e nisciuno se ne importa
Napule è na' camminata inte viche miezo all'ato
Napule è tutto nu suonno e a sape tutto o' munnoù

Napule è mille culure, Napule è mille paure
Napule è nu sole amaro, Napule è addore è Mare...

Che dire, non ci stancheremo mai di tornare a trovarti.


















Pizzeria Brandi 




Osteria della Mattonella





Sfogliatella Mary



Colazione Hotel Palazzo Alabardieri


Nonna Anna Cibi Cotti







50 Kalò






sabato 27 dicembre 2014

Joulunviettoa Roomassa - Part 2: Pranzo di Natale


Joulupäivänä oltiinkin sitten taas anoppilassa. Kokit olivat samat kuin aattonakin, lisäksi anoppi oli perinteiseen tapaan tehnyt ihania tortellini-pastanyyttejä, jotka nautitaan herkullisessa liemessä. Puristit ilman muita lisukkeita, muut parmesaaniripauksen kera. 

Toinen kokeista on vähentänyt radikaalisti lihansyömistään viimeaikoina ja hän olikin tehnyt pääruoaksi parsakaali-paistoksia (kohokkaita? torttusia?) jotka tarjoiltiin juustokastikkeen  kanssa (fondue taleggio-juustosta) Lisäksi tarjolla oli versio nizzan salaatista ihanan hollandaisen kanssa. 


Anopin liemikulho

Jouluklassikko Tortellini in brodo (tortellini-pastanyytit liemessä)


Pöydässä oli mm. viikunaleipää



Flan di broccoletti, fonduta di taleggio e lardo croccante

Insalatina di rinforzo

Flan di broccoletti, fonduta di taleggio e lardo croccante


..ja jälleen lopuksi panettone ja pandoro. 

venerdì 26 dicembre 2014

Joulunviettoa Roomassa - Part 1: La Vigilia

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero



Me vietimme tänäkin vuonna joulua Italiassa. Filippo ja veljensä (perheemme ammattikokit) olivat jakaneet ruokavastuun. Herkullisia ruokia, eikä mitään liikaa. 
Filippo oli valmistanut etukäteen ohutta tagliolini pastaa, joka sitten aattona valmistettiin nopeasti sekoitettiin voikastikkeeseen ja parmesaaniin ja tarjoiltiin sitten tryffelin suikaleiden kanssa. Simppeliä ja aivan sairaan hyvää. 
Secondoksi pikkuveli oli tehnyt turskaa (baccalà) kurpitsakreemin ja artisokkien kanssa. 
Jälkiruoaksi nautittiin perinteisesti joulukakkuja, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Joulupäivän ruoat seuraavassa postauksessa. 

Lisää italialaisesta joulusta ja meidän viime vuoden ruoista löytyy täältä





Tagliolini all'uovo

Tagliolini all'uovo

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero

Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero


Baccalà, crema di zucca e carciofi

Baccalà, crema di zucca e carciofi

Baccalà, crema di zucca e  carciofi

Anopin tekemä joulukakku Pandoro

sabato 22 novembre 2014

Crème Brûlée perfection eli paahtovanukkaista parhain!


Yksi suosikkini klassikkojälkiruoista on ehdottomasti paahtovanukas, Crème Brûlée. Olen vuosikausia kaiholla muistellut Pariisissa nauttimiani vanukkaita, mutta en ollut koskaan valmistanut niitä kotona vaikka kyseessähän on todella simppeli herkku. Rapean sokerikuoren aikaansaamiseksi kun ei tarvi edes poltinsa, vaan kotiuunin grillivastuskin riittää.Filippo saikin ensimmäiseksi isänpäivälahjakseen kaasupolttimen ja laakeat paahtovanukaskulhot. Paahtovanukkaasta voi tehdä vaikka minkälaisia versioita (esim. valkosuklaavanukkaan, nam) mutta klassinen herkku ei sisällä muuta kuin kermaa, vaniljaa ja keltuaisia. Olen testaillut vanukasta erilaisilla määrillä keltuaisia ja sokeria suhteessa kermaan. Minun mielestäni parasta tulee kun sokeria on vähän itse seoksessa, mutta vanukas tehdään laakeaan astiaan ja karamellipintaa on runsaammin.  Useissa ohjeissa keltuaisia on 6 tai jopa 8 puoleen litraan kermaa, mutta huomattavasti vähemmälläkin pärjää. Jo neljästä isosta keltuaisesta tulee vanukkaaseen minua miellyttävä koostumus.

Crème Brûlée

  • 500ml kermaa 
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 50 gr (--> max. 100gr) kidesokeria
  • ainakin 4 keltuaista


Kuumenna uuni 150 asteeseen.Kaada kerma kattilaan.  Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermaan ja lisää joukkoon myös tanko. Kiehauta seos hitaasti kuumentaen ja nosta sitten kattila liedeltä.Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma vaniljain kerma munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa. Siivilöi seos ja kaada se mataliin annosvuokiin. Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Kypsennä annokset uunissa 25-45 minuuttia, riippuen munien määrästä ja annosvuokien koosta. Jäähdytä vanukkaat ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa. Ripottele vanukkaiden pintaan (ruoko)kidesokeria juuri ennen tarjoilua.  Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella tai grillivastuksen alla.


Uuniin menossa




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...