|
Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero |
Me vietimme tänäkin vuonna joulua Italiassa. Filippo ja veljensä (perheemme ammattikokit) olivat jakaneet ruokavastuun. Herkullisia ruokia, eikä mitään liikaa.
Filippo oli valmistanut etukäteen ohutta tagliolini pastaa, joka sitten aattona valmistettiin nopeasti sekoitettiin voikastikkeeseen ja parmesaaniin ja tarjoiltiin sitten tryffelin suikaleiden kanssa. Simppeliä ja aivan sairaan hyvää.
Secondoksi pikkuveli oli tehnyt turskaa (baccalà) kurpitsakreemin ja artisokkien kanssa.
Jälkiruoaksi nautittiin perinteisesti joulukakkuja, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Joulupäivän ruoat seuraavassa postauksessa.
Lisää italialaisesta joulusta ja meidän viime vuoden ruoista löytyy täältä.
|
Tagliolini all'uovo |
|
Tagliolini all'uovo |
|
Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero |
|
Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero |
|
Tagliolini, burro, parmigiano e tartufo nero |
|
Baccalà, crema di zucca e carciofi |
|
Baccalà, crema di zucca e carciofi |
|
Baccalà, crema di zucca e carciofi |
|
Anopin tekemä joulukakku Pandoro |
Voi elämä mitä herkkuja teillä oli joulupöydässä tarjolla!
RispondiEliminaMinullekin maistuisi joululaatikoiden sijaan pasta kera
parmesaanin, namskis!
Ihanaa loppuvuotta <3
Kiitos Teija!
EliminaKieltämättä oli hyvää ja vaihteeksi kivoja tämmösetkin jouluruoat :)