giovedì 20 marzo 2014

Pizzeria Tonda

Herkullisia napolilaistyylisiä pizzoja, roomalaisia trapizzino-pizzataskuja, friteerattuja alkupaloja ja pienpanimoiden oluita. Kaikki ykköshyvää laatua. 


Stefano Callegari on yksi Rooman kuumimmista pizzamestareista. Hän avasi ensimmäisen pizzeriansa Sfornon kaakkois-Roomaan (Cinecittà) ja sen jälkeen Pizzeria Tondan Monte Sacron kaupunginosaan pohjois-Roomaan. Hänellä on myös kaksi pelkästään trapizzino-pizzataskuihin erikoistunutta paikkaa, legendaarinen 00100 (joka on tällä hetkellä remontissa) ja vasta vuodenvaihteessa avattu Trapizzino Ponte Milviolla. 

Olimme Filipon vapaapäivän iltana käymässä Tondassa ja täytyy tätä nyt päästä kehumaan. Tykkäsin paikasta vähintään yhtä paljon kuin Sfornosta ja vaikka tämä ei keskustassa sijaitsekaan, on sitä silti suositeltava. 

Alkuun otimme perinteisen supplìn, perunakroketin ja friteerattuja sipulirenkaita. Suppli ja kroketti suosittuvat! Varsinaiset pääruoat eli pizzat olivat oikein laadukkaita ja herkullisia, ehdottomasti käymme täällä pizzalla uudemmankin kerran. 

Perinteinen supplì.
Tarjolla olisi ollut myös monta muuta supplivaihtoehtoa amatricianasta mielenkiintoisin kasvisversioihin ja "porchetta e frascati"-possuversioon
Sipulirenkaita (anelli di cipolla)

Herkullinen peruna-kroketti

Tondan puulämmitteinen kiviuuni pizzoille 
Pizzat olivat ihanan pehmeitä, mutta kuitenkin rapeareunaisia ja tosi maukkaita. 

margheritissima (pomodoro, fior di latte, parmigiano e basilico) 
 Magherita suosittuu (kuten aina) ja myös Filipon kokeilema "talon erikoisuus" eli Greenwich (valkoinen pizza, jossa oli Stilton-homejuustoa ja hieman kasaankeitettyä portviiniä)

Greenwich con blue stilton e riduzione di Porto

via Valle Corteno, 31 – 00141 Roma
Alkupalat 2-4 euroa, Pizzat 7-12€. Hinta-laatu hyvä. 
Paikalle pääsee esimerkiksi Terminilta suoraan bussilla numero 90 (pysäkki NOMENTANA/VAL D'OSSOLA)

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...