Kesäkurpitsapasta (kuvan versiossa osasta kesäkurpitsoja on tehty kreemi, joka toimii ihanana kastikkeena) |
Meillä syödään kasvisruokaa todella usein ja yleensä ihan huomaamatta, vaikka olemmekin molemmat sekasyojiä. Kesäkurpitsapasta on tosi yleinen arkiruoka Italiassa ja uppoaa erinomaisesti myos muille kuin viherpiipertäjille. (tongue-in-cheek)
Kokeile pastaa vaikka tänään ja vietä lihasta vapaa maanantai (=Meat Free Monday) helposti ja herkullisesti.
Pasta con le zucchine |
Italialainen kesäkurpitsapasta (pääruoaksi kahdelle)
- 250 gr pastaa
- pari kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- pari valkosipulinkynttä
- chiliä (rouhittua peperoncinoa)
- italialaista neitsytoliivioljyä
- suolaa ja mustapippuria
- (halutessa ripaus currya, sahramia tai kurkumaa - lähinnä väriä antamaan)
- tuoretta basilikaa tai persiljaa
- parmesaania
Kaikki mitä tarvitset |
Leikkaa kesäkurpitsa ohuehkoiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet ennenkuin rouhit tai pilkot sen pienemmaksi. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää ainekset paistumaan.
Pane pastavesi kuumenemaan. Lisää kiehuvaan veteen karkeaa merisuolaa ja pasta. Keitä pastaa noin puolet paketissa ilmoitetusta ajasta. Lisää pari kauhallista pastan keitinvettä pannuun ja nostele sen jälkeen myos pasta paistetun kesäkurpitsan joukkoon ja viimeistele kypsennys. Suolaa, rouhi päälle hieman mustapippuria ja lisää persilja. Raasta joukkoon parmesaania ja tarjoile.
Ciao e saluti dall'altra parte di Roma! Eli suomalainen, joka on Roomassa viihtynyt viitisen vuotta ja sità ennen muualla Italiassa.
RispondiEliminaLòysin tuttuni vinkistà ruokablogisi vasta nyt ja viikonlopun olen lueskellut tarinointiasi ja reseptejàsi. Ihana! Tykàstyin kovasti! Jatkossa tiedàtte, ettà jokaista postaustanne lukee myòs tyttò Monteverdestà. Mukavaa marraskuuta!
Hejssan ja kiitos kivasta kommentista.
EliminaMukavaa marraskuun loppua sinnekin! :)