mercoledì 19 febbraio 2014

Rouva Lellan luona lounaalla - Trattoria Sora Lella

Elena Fabrizi, tunnetummin Sora Lella (eli rouva Lella) on roomalainen näyttelijätär ja gastronominen legenda. Hänen veljensä, Aldo Fabrizi on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista roomalaisista elokuvanäyttelijöistä. Jo 40-luvulla Lella perusti ensimmäisen ravintolansa, mutta tämä kaikkein tunnetuin, hänen nimeään kantava Trattoria Sora Lella on ollut toiminnassa vuodesta 1959. Rouva itse kuoli jo 20 vuotta sitten, mutta toimintaa jatkavat perinteiseen malliin hänen poikansa ja lapsenlapsensa. Ravintola sijaitsee Isola Tiberinalla - Tiber-joen saarella, joka sijaitsee Trasteveren edustalla. Sisustukseen kuuluvat muunmuassa valokuvat Lellan perheestä ja kuuluisista ystävistä elokumaailmasta. 


Tämä ravintola oli meillä jo pitkään ollut listalla "Rooman klassikkoravintolat" joissa pakko käydä vähintään kerran. Nyt pääsimme ravintolaan pitkälle lounaalle keskellä viikkoa, kun perheen kokilla oli lomapäivä ja allekirjoittaneella huomenna syntymäpäivät. 

Minä päädyin ottamaan perinteisen roomalaismenun (menu tipico romano) ja Filippo otti alkupala-trion, primon sijasta munakoisopaistoksen ja lihapääruoaksi possurullan. 

Polpettine di “Nonna Lella”
- Mummon perinteiset vasikanlihapullat 
Roomalaismenu alkoi pehmeillä ja maukkailla Lella-mummon perinteisillä lihapullilla. 
Filipon alkupalatrioon tuli lihapullan lisäksi Aldon supplì-riisipallero ja friteerattu kalapulla, josta minäkin nappasin palan. Hyvää oli. 

Polpettine di Nonna Lella, Supplì di Aldo, Crocchetta di Patate Baccalà e Gamberi -Tasting of Grandmother’s traditional meat balls, Supplì (Ball of rice), Crocchette with potatoes, Cod  and Shrimps
Todella tyyppillinen ja perinteilen roomalaistrattorian leipäkori, joka sisältää hyvää rapeakuorista leipää ja sen lisäksi noita hauskoja pikkupaketteja grissini-tikkuja ja suolakeksejä.
Menuun kuuluva primo oli valtava annos ihania ja pehmeitä gnocchi-perunapalleroita amatriciana-kastikkeessa.  
Gnocchi di Patate all’Amatriciana -
Potato Gnocchi in a classic Roman sauce with cured pig’s cheek, tomatoes and Roman pecorino cheese
Filippo oli valinnut primon sijasta pääruokiin kuuluvan munakoisopaistoksen. Talon oma versio parmigiana di melanzane-klassikosta, johon tuli runsaasti roomalaista ricottaa, saksanpähkinöitä ja hunajaa. Hyvää, mutta aika raskas annos. 
Parmigiana di Melanzane (con Ricotta Romana Dop Miele e Noci) -
Eggplant  “Parmigiana” with ricotta cheese honey and walnut


Pääruokana mulla oli menuun kuulunut herkullinen lammasrulla, ihana kastike ja maistuvat perunat. 

Rollè di Abbacchio disossato al forno con Schiacciata di Patate -
Bone roast baby lamb with pastry potatoes
Filipon possurulla-annoksessa oli ihania kuivia hedelmiä esim. aprikooseja ja suuhun sulavia sipuleita. 
Rollè di Maiale arrosto “Antica Roma” con Cipolline in Agrodolce -
Roast suckling pig in a sweet and sour onion sauce with dried fruits
 Tässä vaiheessa oltiin molemmat jo niin täynnä, että oltaisiin voitu vieriä ravintolasta, mutta vielä oli tulossa mun menuun kuuluva roomalainen juustokakku, jonka jaoimme.  
Torta di Ricotta Romana Dop con Confettura di Visciole -
Cheesecake with sour cherry jam

 Lounas oli kaikenkaikkiaan oikein onnistunut, palvelu oli ystävällistä emmekä häirintyneet vaikka lähistöllä omistajan aikuinen tytär päivittelikin omia juttujaan (roomalaista perhetrattoriatunnelmaa)
Roomalaismenuun sisältyi siis alkupala, primo, secondo ja jälkkäri sekä leivät, kivennäisvesi ja kahvi. Kokonaisuutena se oli 50€ ja vaikka hinta onkin enemmän ravintolan kuin trattorian, menu oli laaja eikä hinta-laatu ollut huono. 
Ei vielä ensimmäisen kerran perusteella päässyt kestosuosikieni joukkoon, mutta mielelläni vierailen tuolla vielä uudemmankin kerran. 


Via di Ponte Quattro Capi, 16 (Isola Tiberina)
00186 Roma
Tel/Seg/Fax 06 6861601 
Mobile 333 1623691

3 commenti:

 1. Kiitos vinkistä! Ollaan avopuolison ja anoppiehdokkaan kanssa visiteeraammassa Roomassa Toukokuun puolella ja ehkäpä kokeillaan Trattoria Sora Lellaa :)
  Aiemmin bongaamiani ja jo aiemmilla Rooman reissuillani kokeilemaani suosikkia ovat Dar Poeta Trasteveressa ja pizzeria nimeltä Monte Carlo. Oisko sulla näiden lisäksi vielä joitain kohtuuhintaisia suosituksia?

  RispondiElimina
  Risposte
  1. Hei Sofia,
   Enoteca Corsi Pantheonin lähellä on kiva ja kohtuuhintainen lounaspaikka http://casarocchi.blogspot.it/2012/05/enoteca-corsi.html
   Enoteca Cul de Sac on ihan loistava viinibaari/ravintola, piazza navonan lähellä. Häränhäntäpata on esim oikein hyvää, vaikka yleensä keskitynkin leikkeleisiin, juustoihin ja talon pateeseen. http://casarocchi.blogspot.it/2012/10/enoteca-cul-de-sac.html
   La Campana on vanhassa keskustassa myöskin ja se on tosi perinteinen roomalaisravintola, joka sopii erinomaisesti vaikka sunnuntailounaalle http://casarocchi.blogspot.it/2014/01/la-campana-rooman-vanhin-ravintola.html
   Montecarlon pizzat ja friteeratut alkupalat on kyllä tosi hyvässä hintalaatu-suhteessa :)
   Tervetuloa taas Roomaan, nauttikaa lomasta :)

   Elimina
  2. Mahtavaa! Kiitos vinkeistä, laitan korvan taake :)

   Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...