Säännöllisen epäsäännöllisesti saan tiedusteluja Rooman Michelin-ravintoloista, joten päätin nyt ottaa aiheen esille.
Tällä hetkellä, eli vuonna 2013, Roomassa on 14 ravintolaa, jotka on palkittu Michelin-tähdillä (Rooman provinssissa 16 ja koko Lazion alueella yhteensä 21 ravintolaa.)
EDIT 2014:
Ravintolat eivätkä tähdet muuttuneet viime vuodesta, lisäyksenä tähän listaukseen ainoastaan Viterbosta kesällä 2013 siirtynyt Enoteca la Torre (Villa Laetitia) jolla on yksi Michelin tähti.
Tällä hetkellä, eli vuonna 2013, Roomassa on 14 ravintolaa, jotka on palkittu Michelin-tähdillä (Rooman provinssissa 16 ja koko Lazion alueella yhteensä 21 ravintolaa.)
EDIT 2014:
Ravintolat eivätkä tähdet muuttuneet viime vuodesta, lisäyksenä tähän listaukseen ainoastaan Viterbosta kesällä 2013 siirtynyt Enoteca la Torre (Villa Laetitia) jolla on yksi Michelin tähti.
Viime vuoden aikana pääsimme käymään parissa näistä ravintoloista - Viime heinäkuussa saimme viettää uskomattoman upean illan Rooman ravintoloiden kuninkaassa La Pergolassa, ravintolaviikon aikana ehdimme Aldrovandiin ja vielä helmikuussa syntymäpäiväillalliselleni Metamorfosi-ravintolaan.
Osa näistä ravintoloista ja kokeista on tietty tuttuja Filipon keittiömestarikoulutuksen kautta. Il Convivio-ravintolan Angelo Troiani omistaa veljineen tämän uuden kokkikoulun, josta halutaan ALMAn (Bolognassa sijatseva, Italian tunnetuin kokkikoulu) vastike Roomaan. Siellä on sitten ollut luennoimassa ja kouluttamassa monia muitakin näistä keittiömestareista, esim. Chef Giulio Terrinoni (Acquolina Hostaria) ja Chef Oliver Glowig (Oliver Glowig - Aldrovandi) Lisää kokkikoulujuttuja täällä.
Yksikään näistä ravintoloista ei tarjoile etnistä ruokaa, vaan kaikki tarjoilevat joko roomalaista tai modernia italialaista ruokaa. Usein Rooman ravintolatarjonnasta puhuttaessa ihmiset ovat kiinnostuneita trattorioista ja ns. arkisista ruokapaikoista, joita itsekin lämpimästi suosittelen.
Tässä nyt kuitenkin listattuna kaikki 14 Roomassa sijaitsevaa Michelin-ravintolaa. Joskus on nimittäin myös syytä juhlaan, ja näistä paikoista mikä tahansa kelpaa vaikka vuosipäiväjuhlintaan ja valinnanvaraa löytyy kriittisemmillekin kulinaristeille.
*** La Pergola
Rooman ainoa kolmen Michelin-tähden ravintola on parhaiden Eurooppalaisten ravintoloiden joukossa, ja syystä. Saksalaisen keittiömestarin Heinz Beckin vuodesta 1994 luotsaama ravintola tarjoaa kulinaristeille ihan uskomattomia elämyksiä, jotka eivät hetkessä unohdu. Viimekesäisestä käynnistämme juttua täällä. Auki vain iltaisin - varattava huomattavasti etukäteen.
Osoite: via Cadlolo 101 I - 00136 Roma (Rome Cavalieri, Waldorf Astoria)
** Oliver Glowig (Aldrovandi)
Toinen saksalainen keittiömestari, "suuri italialaisen ruoan tulkitsija" Oliver Glowig, johtaa nimikkoravintolaansa lähellä Villa Boghesea Hotelli Aldrovandin tiloissa. Upea sijainti, kaunis ravintola ja ihana puutarha.
Talon erikoisuuksia:
- Eliche cacio e pepe con ricci di mare - Pastaa "cacio e pepe" merisiilin kanssa
- Quaglia e fegato grasso d‘oca in croccante frutta secca con sedano - Viiriäistä hanhenmaksalla
- Macaron al wasabi con crema di patata dolce e soia - Wasabi-macaron soia-bataattikreemin kanssa
** Il Pagliaccio
Il Pagliaccio - Anthony Genovese |
Erikoisuuksina:
- Ziti con stoccafisso e salsa di ‘nduja
- Piccione laccato, latte e soffice alle nocciole
- Albicocche al timo, crema di riso alla vaniglia, sorbetto di albicocche
* Metamorfosi (UUSI TULOKAS)
Metamorfosi - Roy Caceres |
- Mont Blanc di foie gras.
- Manzo alla pietra, patate al "pro-fumo" di noce moscata, tartufo e salsa verde.
- Cioccolato, banane caramellate e Armagnac.
* Pipero al Rex (UUSI TULOKAS)
Pipero al Rex - Alessandro Pipero e lo Chef Luciano Monosilio |
Erikoisuuksina mm.
- Crudo d‘oca, mela e senape (Hanhi-tartar omenalla ja sinapilla)
- Spaghetti mantecati di mare (Merellinen spaghetti)
- Coniglio tonnato (Jänistä tonnikalakastikkeella)
* La Terrazza - Hotel Eden (UUSI TULOKAS)
La Terrazza - Chef Fabio Ciervo |
Erikoisuuksina mm.
- Capesante marinate con vinaigrette di mango e frutto della passione, sorbetto di sedano e caviale (Mangossa ja passionhedelmässä marinoitua kampasimpukkaa, sellerisorberin ja kaviaarin kanssa)
- Rombo chiodato in crosta di sale nero, fagottino di acetosella e salsa di Franciacorta (Piikkikampelaa mustasuolakuoressa ja suolaheinärulla Franciacorta-kastikkeella)
- Lingotto di tiramisù al caffè con gelato al caffè (Kahvinen tiramisu-harkko kahvijäätelöllä)
* All'oro
All'oro - Riccardo di Giacinto |
Vasta äskettäin sijaintiaan vaihtanut All'Oro tarjoilee chef Riccardo di Giacinton johdolla roomalaista ja italialaista ruokaa. Salin puolella puoliso Ramona Anello.
- Cappelletti in brodo "asciutto", parmigiano e zafferano
- Quaglia: petto farcito al ciauscolo e coscia laccata con miele e ‘nduja
- Tiramisù all‘Oro
* Agata e Romeo
Agata e Romeo - Chef Agata Parisella |
Osoite: via Carlo Alberto 45 I - 00185 Roma
* Il Convivio di Angelo Troiani
Il Convivio - Chef Angelo Troiani |
Piazza Navonan kupeessa vanhassa keskustassa sijaitseen Chef Angelo Troianin Il Convivio-ravintola, tarjoilee luovalla tavalla italialaisen keittiön klassikoita, erityissijalla ollen Lazion alueen erikoisuudet.
Talon erikoisuuksina mm.
- Vermicelli bucati alla amatriciana (Vermicelli bucati-pastaa amatriciana-kastikkeessa)
- Poker di piccione (Kyyhkyspokeri)
- Semifreddo di zabaione con frutta secca caramellata e aceto balsamico tradizionale di Modena (Zabaglione semifreddo karamellisoitujen pähkinöiden ja Modenan balsamiviinietikan kanssa)
* Glass Hostaria
Glass Hostaria - Cristina Bowerman |
Erikoisuuksina mm.
- Raviolini ripieni di parmigiano 60 mesi con funghi e burro d‘Isigny - (60kk parmesaanilla täytetyt raviolit, sienien ja normandialaisen voin kanssa.)
- Astice con mango, cipolle rosse e yogurt alla menta (Hummeria mangon ja punasipulin kanssa kera minttujugurttikastikkeen)
- Torcione di caprino con pistacchi di Bronte, amarena e rosmarino (Vuohenjuusto-terriini pistaasipähkinöiden, amarena-kirsikoiden ja rosmariinin kanssa)
* Acquolina Hostaria in Roma
Acquolina Hostaria - Chef Giulio Terrinoni |
- Spaghettone alla carbonara di mare (merellinen carbonara)
- Gran fritto Acquolina
- Ricotta, visciole, limone, miele
Osoite: via Antonio Serra 60 I - 00191 Roma (Collina Fleming)
* Imàgo
Imàgo - Chef Francesco Apreda |
Tämä ravintola tarjoilee moderneja illallisia Chef Francesco Apredan johdolla. Ravintola sijaitsee hotelli Hastlerissa tiloissa Espanjalaisten portaiden tuntumassa, tarjoten upean näkymän vanhaan keskustaan. (Hinnat näkymän mukaiset) Avoinna vain iltaisin.
Erikoisuuksina mm.
- Fusilloni alla carbonara con ragù di quaglia (Carbonara-fusillonit viiriäisragun kanssa)
- Merluzzo carbonaro glassato al sake, schiacciatina di fagioli cannellini (Sake-glaseerattua Merluzzo-kalaa papumuhennoksen kanssa)
- Sfogliatelle calde di pasta di riso con salsa di ciliegie e gelato al tè verde.
* Open Colonna
Ristorante Open Colonna - Chef Antonello Colonna |
- Cannolo di baccalà, panna acida e limone candito
- Negativo di carbonara
- Diplomatico crema e cioccolato, caramello al sale
* Giuda Ballerino
Ristorante Giuda Ballerino - Chef Andrea Fusco |
Kokeileva ravintola kaukana Rooman keskustasta. Chef Andrea Fuscon pyörittämä ravintola on saanut ispiraationsa italialaisesta Dylan Dog kauhusarjakuvasta ja se näkyy sisustuksessa. (Tämän ravintolan palkitseminen Michelin-tähdellä on saanut jonkun verran kritiikkiä, ei varmastikaan listan kehutuin paikka.. )
- Risotto cacio e pepe con culatello di Zibello e tartufo
- Pollo al latte e tabacco con gamberi d'Anzio crudi e arachidi
- Cioccolando
"Michelin-tähdillä tarkoitetaan Michelinin vuosittain julkaiseman hotelli- ja ravintolaoppaan, Guide Michelinin käyttämää luokitusta maailman parhaille ravintoloille ja niiden keittiömestareille. Euroopan oppaassa on mukana 20 maata." Wikipedia
Nessun commento:
Posta un commento