Näitä pullia ollaan tehty monta kertaa aiemminkin - joskus isompina versioina tai tomaattisoosiin hukutettuina - mutta aina ne on yhtä hyviä. Erinomaisen hyviä nämä pienet rapeat lihapullat ovat siksi, että possu rakastaa fenkolinsiemeniä (ja fenkolinsiemenet possua)
Siksi se tietty onkin klassinen kombo esim. erilaisissa salsiccia-makkaroissa.
Possupullat fenkolinsiemenillä - Polpettine di maiale con semi di finocchio
- 400 gr porsaanjauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- hieman vaaleaa leipää / korppujauhoja
- 1 pieni sipuli silputtuna (+1 valkosipulin kynsi)
- n. 30 gr raastettua parmesaania
- suolaa ja pippuria
Pilko sipulit ja kuullota ne pannulla fenkolinsiementen kanssa. Sekoita jäähtynyt kuullotettu sipuli muiden raaka-aineiden kanssa taikinaksi. Muotoile valmiista lihapullataikinasta sormenpäänkokoisia pikkupullia, jotka voi kevyesti pyöräyttää (korppu)jauhoissa.
Jos tarjoilet pullat tomaattikastikkeessa, ne voi rauhassa jättää hieman isommiksikin. Näitten minipullien pyörittäminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta ne paistuvat tosi nopeasti ja ovat hirveän hyviä alkupalatarjottavia sellaisenaankin.
Paista minipullat nopeasti pannulla, niin että lihapullat saavat rapean pinnan mutta eivät kuivu sisältä.
Aivan mahtava ohje! Possu ja fenkoli on kyllä lyömätön yhdistelmä. Tätä on pakka kokeilla.
RispondiEliminaSuosittelen, tosi hyviä ovat! mutta possulla ja fenkolinsiemenillä harvoin tuleekaan pahaa :)
Elimina