Pollo alle mandorle |
- 2 isoa kananrintaa paloiteltuna
- 80 gr kuorittuja manteleita
- 5 sellerinvartta kuorittuna ja ohueksi siivutettuna
- 1 tuore chili
- 1 valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna (TAI pieni salottisipuli)
- pieni pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
- ruokaöljyä paistamiseen
- n. 1-2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta (tai oyster sauce)
- (1 rkl kiinalaista tummaa riisiviinietikkaa)
- 1 rkl sokeria
- hieman vettä
- 1 rkl maissi- tai perunajauhoja
Paloittele kana ja pyöräytä palaset kevyesti jauhoissa. Paahda mantelit joko kuivalla pannulla (tai pienen pienessä öljymäärässä) niin, että ne ottavat pintaansa kauniin kullankeltaisen värin. Poista sellerinvarsista uloin kuorikerros ja leikkaa varret vinottain ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja raasta inkivääri, ja silppua pieneksi tuore chili ja valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset valmiiksi johonkin pikkukippoon.
..kun kanat ovat ottaneet väriä pintaan, heitä mukaan pilkotut kasvikset jotka kypsyvät erittäin nopeasti |
Paloittelujen jälkeen varsinainen kypsennysosuus on todella nopea.
Pannu tulille ja todella kuumaksi, paista (stir fry) kanapalat niin, että ne ottavat hyvin väriä pintaan ja lisää sen jälkeen kasvikset. Valkosipulista ja inkivääristä lähtee ihan törkeän hyvä tuoksu tässä vaiheessa. Kaada valmiiksi sekoittamasi soosi mukaan ja hetki sen jälkeen paahdetut mantelit. Valmista minuuteissa!
Nauti esim. riisin tai nuudeleiden kanssa. |
Nessun commento:
Posta un commento