martedì 20 agosto 2013

Aasialaisvaikutteista kanaa - Pollo alle mandorle

Kun käymme kiinalaisessa ravintolassa syömässä, otamme lähes poikkeuksetta yhtenä annoksena "pollo alle mandorle" eli mantelikanaa, joka on Filipon suosikki. Tämä on ainakin Italiassa lähes joka kiinalaisessa listalla, mutta autenttisuudesta en muuten voi mennä takuuseen, kun en kiinalaista keittiötä niin hyvin tunne. Ilmeisen lähellä niitä makumaailmoja kuitenkin. 

Pollo alle mandorle

Kiinalaisvaikutteista kanaa
  • 2 isoa kananrintaa paloiteltuna
  • 80 gr kuorittuja manteleita 
  • 5 sellerinvartta kuorittuna ja ohueksi siivutettuna
  • 1 tuore chili
  • 1 valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna (TAI pieni salottisipuli)
  • pieni pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
  • ruokaöljyä paistamiseen
kastikkeeseen
  • n. 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta (tai oyster sauce)
  • (1 rkl kiinalaista tummaa riisiviinietikkaa)
  • 1 rkl sokeria
  • hieman vettä
  • 1 rkl maissi- tai perunajauhoja


Paloittele kana ja pyöräytä palaset kevyesti jauhoissa. Paahda mantelit joko kuivalla pannulla (tai pienen pienessä öljymäärässä) niin, että ne ottavat pintaansa kauniin kullankeltaisen värin. Poista sellerinvarsista uloin kuorikerros ja leikkaa varret vinottain ohuiksi viipaleiksi. 
Kuori ja raasta inkivääri, ja silppua pieneksi tuore chili ja valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset valmiiksi johonkin pikkukippoon. 

..kun kanat ovat ottaneet väriä pintaan, heitä mukaan pilkotut kasvikset jotka kypsyvät erittäin nopeasti

Paloittelujen jälkeen varsinainen kypsennysosuus on todella nopea. 
Pannu tulille ja todella kuumaksi, paista (stir fry) kanapalat niin, että ne ottavat hyvin väriä pintaan ja lisää sen jälkeen kasvikset. Valkosipulista ja inkivääristä lähtee ihan törkeän hyvä tuoksu tässä vaiheessa. Kaada valmiiksi sekoittamasi soosi mukaan ja hetki sen jälkeen paahdetut mantelit. Valmista minuuteissa! 

Nauti esim. riisin tai nuudeleiden kanssa. 

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...