mercoledì 17 luglio 2013

Roomalaisen ruoan juhlaa Eatalyssä


Roomalaista keittiötä juhlittiin Eatalyssä viime viikonloppuna (12-14. heinäkuuta)  kun
Repubblica-lehden Rooman ja Lazion alueen ravintolaopas "La Guida dei ristoranti di Roma e del Lazio" täytti 10 vuotta!


Tapahtumassa juhlittiin siis ravintolaopasta (joka tietty lähti mullakin mukaan) ja kaikkina iltoina (pe-su) oli tarjolla eri ravintoloiden roomalaisia klassikko-annoksia. Annokset olivat siis kaikki kahden poletin eli viiden euron hintaisia ja juomat (viinit ja oluet) sai yhdellä poletilla eli hintaan 2,5€ 
Lisäksi ennakkovarauksella oli järjestetty arvokkaampia illallisia johon oli suunniteltu kokonaisia menuja (perjantaina chef Angelo Troiani, lauantaina chef Enrico Pierri ja sunnuntaina chef Antonello Colonna) 

Minä kävin tapahtumassa lauantai-iltana opiskelukaverini, brasilialaisen ruokatoimittajan Letician kanssa. Olimme heti seitsemän jälkeen eli ajoissa liikkeellä, mikä olikin erittäin hyvä koska jotkut ruokalajeista olivat loppuneet kesken. 


"Ristorante Antico Arco" -
Tonnarelli Cacio e Pepe con fiori di zucca 
Ravintola Antico Arcon cacio e pepe-annokseen oli saatu hyvä soosi ja rapeat kesäkurpitsan kukat, mutta muuten täytyy sanoa, että pasta ei kyllä ole ykkösvaihtoehto massatapahtumassa tarjoiltavaksi. Jäähtynyt annos oli aika surullinen. 


PORCHETTA di "Leopardi"  eli roomalaista possua Ariccian pikkukaupungistä
Ariccialainen porchetta (yrttimaustettua possua) oli myöskin tarjolla ja se oli odotutusti suosittua, mutta jätimme sen välistä koska jaksaminen oli rajoitettua. 
Rakastan häränhäntäpataa, joten odotukseni olivat korkealla kehutun Ravintola Arcangelon annoksena oli "salaatti" häränhännästä. Idea oli ihan kiva ja perinteiset lisät (tumma suklaa, pinjansiemenet ja rusinat) löytyivät lautaselta, mutta olin silti hieman pettynyt koska annos mm. kaipasi kipeästi suolaa. Lisäksi tämä ns. salaatiksi muuntautuminen tarkoitti vain sitä, että annos tarjoiltiin kylmähkönä.


L'insalata di Coda alla Vaccinara di Arcangelo Dandini

Seuraavana siirryimme törkeän hyville hampurilaisille Filipon "kotiravintolan" (Ristorante Antica Pesa) pisteeseen, jossa F.n pomo ja läheisin työkaveri, chef Federico Morelli olikin työntouhussa.  

Lo chef Federico Morelli - Ristorante Antica Pesa
 (kuva repubblicasta
Hampurilaiset eivät pettäneet odotuksiamme. Mahtavan herkullisessa sämpylässä törkeän hyvät pihvit Salsiccia di Monte San Biagio-makkarasta, Morolo-juustoa ja cicoriasta tehty viherkreemi. 
Piccolo hamburger di salsiccia di monte San Biagio con steccata di Morolo e crema di cicoria


Vaikka chef Morelli olikin työkiireissä, oli hauska vaihtaa pari sanaa keittiömestarin kanssa, joka näkee miestäni enemmän kuin minä (ja tietysti kuulla kehuja Filiposta ja kuinka erinomaisesti hän hommansa osaa) 

Nam nam!  

Tilaisuus oli meidänkin pakko päättää roomalaiseen kesäherkkuun, joka kulkee nimellä Grattachecca. Tälläisiä granitatyyppisiä jäärouhevirkistäjiä löytyy pienistä kioskeista ympäri Roomaa (mm. Teveren varrelta) ja yleinen kombo "cocco-lemon" sisältää sitruunamehua tai siirappia ja tuoreen kookoksen paloja. Eatalyssä pääosassa olivat siirapit. 

Grattachecca con sciroppi Pallini

2 commenti:

  1. Olen tallettanut nämä Eataly-paikkojen osoitteet seuraavaa Italian reissua varten, kiitos tästä hyvästä raportista :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ehdottomasti kannattaa käydä toi Eataly (kaikkien ketä ruokajutut yhtään kiinnostaa) ja siinä lähettyvillähän on lisäksi ihana Garbatellan (puutarhakaupunki) kaupunginosa, ihana ja puistomainen protestanttien hautausmaa, sekä tietysti Testaccion teurastamo-kaupunginosa kiinnostavine ravintoloineen.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...