Insalata caprese eli caprilainen salaatti |
Roomaan on tällekin viikolle luvattu lähemmäs +35 lämpöastetta jokaiselle päivälle ja helteet vaikuttavat meilläkin siihen mitä jaksaa syödä, saati valmistaa.
Helteessä olisi hauskaa nauttia vain kylmiä nestemäisiä tai superherkullista jäätelöä, mutta muutakin olisi välillä hyvä syödä. Filippo on koko kesän töissä aamusta iltaan, joten varsinaisesti ruokaa laitetaan lähinnä vain viikon ainoana vapaapäivänä. Silloin teemme usein riisipohjaista salaattia tai jotain kasvisruokaa. Yksinäni en varsinkaan näillä helteillä jaksa vaivautua kummempia viikolla kokkailemaan.
Tässä kuitenkin pari todella vaivatonta ja kesäistä annosta, joissa laadukkaat raaka-aineet pääsevät loistamaan.
Partsin chilit pääsevät moneenkin soppaan.. |
Cantaloupe-melonia ja ilmakuivattua kinkkua |
Cantaloupe-melonit ovat nyt heinäkuun puolenvälin jälkeen täällä parhaassa kaudessaan ja niitä tulee kesähelteillä syötyä runsaasti. Klassinen kesähelteiden alkupala onkin cantaloupemeloni kieputettuna ilmakuivattuun parmankinkkuun. Kevyt ja raikas annos, joka saa kaipaamaansa suolaa ja makua kinkusta. Ihan mielettömän hyvä yhdistelmä!
Toinen kesäklassikko on tietysti insalata caprese, eli caprilainen salaatti tomaateista, tuoreesta buffalonmaito-mozzarellasta ja basilikasta. Koska raaka-aineita on niin vähän eikä niitä kypsennetä mitenkään, on laatu erittäin tärkeää.
Basilikaa partsilta |
Tuore, auringossa kasvanut basilika tuoksuu todella huumaavalta.
Tuoretta buffalo-mozzarellaa |
Ihania kesätomaatteja nimeltään cuore di bue eli häränsydän |
Tomaatit pestään ja siivutetaan, mozzarella valutetaan ja siivutetaan, ja otetaan lisäksi reilusti tuoretta basilikaa. Mausta hyvällä extra virgin-oliiviöljyllä, sormisuolalla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi ripaus oreganoa. Nauti hyvän vaalean leivän kanssa mahdollisesti ulkosalla.
Oi mozzarella di bufala on vain niin herkullista... Jos seon Suomeenkin kuljetettuna niin hyvää, niin voin vain kuvitella minkälaista se on oikeasti tuoreena Italiassa...
RispondiEliminaOi on, se on parhaimillaan ihan taivaallista! ja huonoimillaankin aika hyvää ;) Olen Suomesta löytänyt joskus oikein kelpoakin mozzarellaa
Elimina