domenica 11 novembre 2012

Frittata ai funghi - Sienimunakas

Kuka tarvitsee ohjeen munakkaan tekemiseen, voisi joku ihmetellä. Niin, tämä ei ole kummoinen kikkailuresepti. Tätä ei edes kypsytetä uunissa tai leikata annospaloiksi. Tämä on arkiruoka ja melkein pikaruoka. Viikonloppu-aamun ruoka.  Rustiikkinen. Perus sienimunakas. 
Mutta hiton hyvä sienimunakas!  
..ja salaatin kera ihan ykköshyvä ja herkullinen lounasvaihtoehto. 

Sienimunakas  - Frittata ai funghi
  • 3-4 luomukananmunaa
  • runsaasti herkkusieniä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • rouhittua chiliä (peperoncino
  • 1 pieni sipuli
  • suolaa
  • voita
  • parmesaania 
  • timjamia
1. Puhdista ja pilko sienet. Paista sienet pannulla oliiviöljyssä tai voissa kokonaisen valkosipulinkynnen kanssa. Mausta timjamilla, pippurilla/peperoncinolla ja suolalla. Poista valkosipulinkynsi kun sienet ovat valmiita.
2. Sekoita munat kulhossa kevyesti haarukalla. Mausta halutessasi esim. ripauksella parmesaaniraastetta.
3. Kaada munaseos kuumalle pannulle sienien päälle. Madalla lämpö ja jätä kannen alle kypsymään. Kun munakas on hyytynyt tarpeeksi käännä se varovasti kannen tai lautasen avulla ja kypsennä hetken aikaa myös toiselta puolelta. 
4. Jäähdytä hieman, tarkista mausteet ja tarjoile simppelin salaatin kanssa. 


Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...