Minestra di pasta e ceci - Kikherne-pastakeitto |
Kikherne-pastakeitto, eli minestra di pasta e ceci
- sipuli
- sellerinvarsi
- porkkana (1 iso tai kaksi pientä)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 400 gr keitettyjä kikherneitä (tai yksi tölkki)
- rosmariinia, timjamia ja laakerinlehti
- peperoncinoa - chilirouhetta
- liha/kana/kasvislientä
- pari ruokalusikkaa tomaattipyrettä tai pari desiä murskaa
- pari sataa grammaa pienikokoista pastaa (meillä pasta mista)
Pilko ja silppua porkkanat, sellerinvarsi, sipulit, timjami ja rosmariininoksa, ja kuullota seosta oliiviöljyssä kattilassa kymmenisen minuuttia. *Jos haluat, voit tässä vaiheessa lisätä myös pilkottua pekonia antamaan lisämakua*
Lisää 3/4 osaa etukäteen liotetuista ja keitetyistä (tai tölkistä suoraan) kikherneistä ja peitä seos sen jälkeen liha/kana/kasvisliemellä. Lisää tomaattipyre tai tomaattimurskaa, laakerinlehti, ja pala parmigiano reggianon kuorta jos sellainen sattuu olemaan tarjolla. Kypsennä keittoa parikymmentä minuuttia lisäten tarvittaessa vettä. Poista laakerinlehti ja kuorenpala, hurauta keitto sileähköksi sauvasekoittimella. Ota loput 1/4 kikherneistä ja lisää ne keittoon yhdessä pastan kanssa. Keitä keittoa kunnes pasta on kypsää. Jaa lautasille ja koristele chilillä, timjamilla ja oliiviöljyllä. Testaa suola ja säädä tarpeen mukaan vasta lopussa. Voit myös lisätä tarjoiluvaiheessa pienen määrän raastettua parmesaania. Tarjoile rapekuorisen vaalean leivän kanssa.
Ingredienti
Lisää 3/4 osaa etukäteen liotetuista ja keitetyistä (tai tölkistä suoraan) kikherneistä ja peitä seos sen jälkeen liha/kana/kasvisliemellä. Lisää tomaattipyre tai tomaattimurskaa, laakerinlehti, ja pala parmigiano reggianon kuorta jos sellainen sattuu olemaan tarjolla. Kypsennä keittoa parikymmentä minuuttia lisäten tarvittaessa vettä. Poista laakerinlehti ja kuorenpala, hurauta keitto sileähköksi sauvasekoittimella. Ota loput 1/4 kikherneistä ja lisää ne keittoon yhdessä pastan kanssa. Keitä keittoa kunnes pasta on kypsää. Jaa lautasille ja koristele chilillä, timjamilla ja oliiviöljyllä. Testaa suola ja säädä tarpeen mukaan vasta lopussa. Voit myös lisätä tarjoiluvaiheessa pienen määrän raastettua parmesaania. Tarjoile rapekuorisen vaalean leivän kanssa.
Ingredienti
- 1 Cipolla
- 1 costa di Sedano
- 1 Carota
- Aglio
- Rosmarino
- 400gr di ceci già cotti
- Concentrato di pomodoro
- Olio
- Sale
- Peperoncino
- 100 gr di pasta mista
- Brodo vegetale o di carne
Un piatto che rincuora e soprattutto un valido apporto di proteine per vegetariani e non.
Nessun commento:
Posta un commento