mercoledì 3 ottobre 2012

Pasta e ceci - pastaa ja kikherneitä

Minestra di pasta e ceci - Kikherne-pastakeitto

Kikherne-pastakeitto, eli minestra di pasta e ceci
  • sipuli
  • sellerinvarsi
  • porkkana (1 iso tai kaksi pientä)
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • 400 gr keitettyjä kikherneitä (tai yksi tölkki)
  • rosmariinia, timjamia ja laakerinlehti
  • peperoncinoa - chilirouhetta
  • liha/kana/kasvislientä
  • pari ruokalusikkaa tomaattipyrettä tai pari desiä murskaa
  • pari sataa grammaa pienikokoista pastaa (meillä pasta mista

Pilko ja silppua porkkanat, sellerinvarsi, sipulit, timjami ja rosmariininoksa, ja kuullota seosta oliiviöljyssä kattilassa kymmenisen minuuttia. *Jos haluat, voit tässä vaiheessa lisätä myös pilkottua pekonia antamaan lisämakua*
Lisää 3/4 osaa etukäteen liotetuista ja keitetyistä (tai tölkistä suoraan) kikherneistä ja peitä seos sen jälkeen liha/kana/kasvisliemellä. Lisää tomaattipyre tai tomaattimurskaa, laakerinlehti, ja pala parmigiano reggianon kuorta jos sellainen sattuu olemaan tarjolla. Kypsennä keittoa parikymmentä minuuttia lisäten tarvittaessa vettä. Poista laakerinlehti ja kuorenpala, hurauta keitto sileähköksi sauvasekoittimella. Ota loput 1/4 kikherneistä ja lisää ne keittoon yhdessä pastan kanssa. Keitä keittoa kunnes pasta on kypsää. Jaa lautasille ja koristele chilillä, timjamilla ja oliiviöljyllä. Testaa suola ja säädä tarpeen mukaan vasta lopussa. Voit myös lisätä tarjoiluvaiheessa pienen määrän raastettua parmesaania. Tarjoile rapekuorisen vaalean leivän kanssa.


Ingredienti
  • 1 Cipolla
  • 1 costa di Sedano
  • 1 Carota
  • Aglio
  • Rosmarino
  • 400gr di ceci già cotti
  • Concentrato di pomodoro
  • Olio
  • Sale
  • Peperoncino
  • 100 gr di pasta mista
  • Brodo vegetale o di carne
Fare un battuto di sedano, carote, cipolle, due spicchi di aglio e un pizzico di peperoncino far saltare in padella a fuoco vivace con un rametto di rosmarino. Una volta appassito il battuto aggiungere i ceci precedentemente sbollentati e sfumare con il brodo. Far bollire il tutto per una ventina di minuti e quindi frullare con un pimer parte del composto. Aggiungere un mestolo d'acqua, portare il tutto a lieve ebollizione e quindi buttare la pasta. Lasciar stare 5 o 6 minuti sul fuoco e servire dopo un 5- 10 minuti di riposo. 
Un piatto che rincuora e soprattutto un valido apporto di proteine per vegetariani e non.

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...