giovedì 25 agosto 2016

Spaghetti all'Amatriciana

Meillä on syödään tätä ihanaa pastaa varmaan kuukausittain ja yksi versio tästä maakuntamme klassikosta on  julkaistu blogissa aiemminkin. Mutta nyt on hyvä hetki ottaa tämä uudestaan esille, kun reseptin nimikkokaupunki Amatrice on tuhoutunut tämän viikon maanjäristyksissä kokonaan. Ajatuksemme ovat kotinsa ja omaisensa menettäneissä, myös tätä herkkua valmistaessamme. Valtavan surun kohdatessa, tämä pasta lämmittää mahaa ja mieltä.
Amatricessa piti nyt viikonloppuna järjestää vuosittainen ruokatapahtuma ja kyläjuhla Sagra dell'Amatriciana jo 50. kerran. 

Tämä resepti on Amatricen kaupungin versio rakastetusta klassikosta. 



Spaghetti all'Amatriciana

4:lle nälkäiselle

500 gr spaghettia

125 gr guanciale-possunniskapekonia
lusikallinen neitsytoliiviöljyä
liraus kuivaa valkoviiniä
400 gr San Marzano tomaatteja (tölkki kuorittuja) 
palanen peperoncino-chiliä
100 gr pecorino-juustoa raastettuna 
suolaa

500 g di spaghetti

125 g di guanciale di Amatrice
un cucchiaio di olio di oliva extravergine
un goccio di vino bianco secco
6 o 7 pomodori San Marzano o 400 g di pomodori pelati
un pezzetto di peperoncino
100 g di pecorino di Amatrice grattugiato
sale





Laita pannuun oliiviöljy, peperoncino (kuivattu kokonainen pieni punainen chili) ja pilkottu guanciale. Kypsennä kunnes guanciale-pekoni kypsää. Nostele pekoninpalat paperille, älä kaada rasvaa tai chiliä pois. Kaada liraus kuivaa valkoviiniä pannuun, kypsennä hetken aikaa ja lisää tomaatit. Hauduttele soosia rauhassa, poista lopuksi peperoncino


Keitä vettä isossa kattilassa ja keitä pasta suolatussa vedessä erittäin al denteksi. Nostele pasta pannuun ja loppukypsennä se soosissa. Sekoita joukkoon 2/3 rapeista guancialen paloista.  Jaa annokset ja ripottele päälle raastettua pecorinoa ja loput guancialesta. Tarjoile heti. 



Ruokabloggaaja Paolo Campana heitti 2 euron haasteen ravintoloille.
Nyt sadat ravintolat ovat luvanneet lahjoittaa 2€ jokaisesta myydystä Amatriciana-annoksesta Keski-Italian maanjäristyksen uhreille. 

Lahjoitukseen ei tietysti tarvi pastaa syödä saati myydä.
Punaisen ristin tilinumero 
IT40F0623003204000030631681  (IBAN) 








IBAN: IT40F0623003204000030631681
BIC/SWIFT: CRPPIT2P086
Vastaanottaja: Associazione italiana della Croce Rossa (Italian Punainen Risti) 
Causale: "Terremoto Centro Italia"

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...