giovedì 23 maggio 2013

Vermicelli all'amatriciana




(A)matriciana on Roomalainen, taivaallisen ihana tomaattinen pastakastike possukaula-pekoni Guancialen ja pecorino-juuston kanssa. Alkuperäinen ohje, joka on saanut nimensä Amatricen kylastä Rietin provinssista, ei sisällä sipulia, mutta roomalaisvarsiossa sitä  useinkin käytetään.  


Vermicelli-pastaa roomalaisessa Amatriciana-soosissa
  • 150 gr. guanciale-possunniskapekonia
  • 200 gr. tomaattimurskaa
  • 400 gr. kuoritut tomaatit (tolkki)
  • 50 gr. punasipulia (1 pieni punasipuli)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 lusikkaa balsamiviinietikkaa
  • peperoncinoa / chilirouhetta tai tuoretta chiliä
  • 80 gr. pecorino romano-juustoa
  • Suolaa, pippuria
 400-500 gr. vermicelli-pastaa (spaghetti)




Vermicelli all'amatriciana
  • 150 gr. di guanciale ben stagionato tagliato a striscioline
  • 200 gr. di polpa di pomodoro casalino
  • 400 gr. di pomodorini pelati di collina
  • 50 gr. di cipolla rossa
  • ½ spicchio d'aglio
  • 2 c. di aceto balsamico
  • Peperoncino
  • 80 gr. di pecorino romano
  • Sale e pepe q.b.
 400 gr. di vermicelli bucati di Gragnano 




Paista suikaloitu guanciale pannussa miedolla lämmöllä rapeaksi ilman lisättyjä rasvoja. Nostele paperille jotta ei jää ylimääräistä rasvaa. Kuullota pilkottu punasipuli. Lisää pannuun rouhittu chili, valkosipuli ja balsamiviinietikka ennen tomaattimurskaa. Kypsennä matalalla lämmöllä. 

Keitä vettä isossa kattilassa ja keitä pasta suolatussa vedessä erittäin al denteksi. Nostele pasta pannuun ja loppukypsennä se soosissa. Sekoita joukkoon 2/3 rapeista guancialen paloista.  Jaa annokset ja ripottele päälle raastettua pecorinoa ja loput guancialesta. Tarjoile heti. 



Lautaset tyhjenevät erittäin nopeasti!

3 commenti:

  1. Balsamicolla tätä ei ole tullutkaan koskaan kokeiltua, mutta kuulostaa erittäin testattavalta! Upeasta rullatut spaghetit, muuten!

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Pojat teki semmostakin versioo mihin tuli vähän balsamicoa ja vähän valkoviinietikkaa, ja te oli TODELLA hyvää. Suosittelen kyllä lämpimästi tota balsamicoa se on mun mielestä ihan todella hyvin sopivaa tohon.
      Aika kova vääntö on siitäkin, että onko oikeassa versiossa (valko)viiniä vai ei... ;)

      Elimina
    2. Nam - täytyyhän tämä sitten kokeilla sillä valkoviinietikallakin!

      Amatriciana on kyllä jälleen yksi ruoka jossa on juuri niin monta oikeaa reseptiä kun on tekijöitäkin - ja hyvää tulee aina, oli tyyli lähes mikä hyvänsä!

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...