sabato 17 settembre 2016

Paahdettu kukkakaalikeitto

Kukkakaali on turhaan parjattu ja usein haisevaksi lötköksi keitetty, jos se ei ole gratinoitu juustokasan alla. Muuntautumiskykyinen kukkakaali sopii myös keventäjälle niin kypsänä kuin raakana ja tässä keitossa se saa syvyyttä ja makua paahtamisesta, joten se ei vaadi edes kermaa kaverikseen. Kukkakaalit ovat sesongissa Suomessakin, joten nyt syksyn ekoina kylminä iltoina heitä kukkakaalit uuniin ja tee kevyt mutta herkullinen keitto! Paahdettu kukkakaalikeitto

1 kukkakaali
1 sipuli 
pari valkosipulinkynttä
(1 porkkana)
(1 sellerinvarsi tai pala juuriselleriä)
oliiviöljyä
suolaa & pippuria
timjamia
laakerinlehti
kana- tai kasvislientä

lisäksi: yrttioljyä, paahdettuja cashew-pähkinoitä tai krutonkeja

Paloittele kukkakaali ja sipuli reilunkokoisiksi paloiksi. Heitä ne ja valkosipulit uunipellille, lorauta pikkaisen oliiviöljyä, sekoita ja paahda 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Parhaan paahtamistuloksen saavuttamiseksi voit kertaalleen pyöräyttää palaset ympäri paiston aikana.  (Samoilla lämmöillä voi halutessaan paahtaa keiton päälle cashew-pähkinöitä tai krutonkeja) 

Paahdetut kasvikset kattilaan yrttien ja (kana- tai) kasvisliemen kanssa, keittele noin vartti ja surauta sitten sauvasekoittimella koko hoito soseeksi. Tarkista suola ja pippuri. 
Keitto on herkullista sellaisenaan, mutta liraus yrttiöljyä  (tuoretta lehtipersiljaa tai basilikaa silputtuna, oliiviöljyä ja suolaa) tekee sille hyvää. Lisää suutuntumaa keittoon saa paahdetuista cashew-pähkinöistä tai (valkosipuli)krutongeista.1 commento:

  1. Minä tykkäisin kukkakaalista, mutta tuo puoliso sitä innistelee, jospa tekisin kukkakaalihuijauksen ja toivoisin parasta? :D

    RispondiElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...