mercoledì 24 settembre 2014

Armando al Pantheon - aitoa roomalaista kaupungin sydämessä

Armando al Pantheon
- aitoa roomalaista kaupungin sydämessä

Kuten on ollut täällä blogissakin puhetta, turistien kansoittamassa Rooman vanhassa keskustassa voi olla joskus tuskallisen vaikeaa löytää kelpoa ruokapaikkaa. Paikallista ruokaa jo reilun puolen vuosisadan verran tarjoillut Armando al Pantheon on Rooman ydinkeskustassa harvinaisuus. 
Vuodesta 1961 Pantheonin nurkalla sijainnut Armando on ehdottomasti roomalaisten trattoria-ravintoloiden aatelistoa.  Keittiöstä vastaa Claudio Cargioli, joka on monen mielestä "re de cucina romana" - roomalaisen keittiön kuningas. Hänen veljensä Fabrizio vastaa salin puolesta.  Asiakaspaikkoja on noin 40. 

Kirjoitettu menukin löytyy (huom. lain mukaan menu hintoineen on nykyään pakko löytyä joka puljusta) mutta asiakkaat haluavat aina kuulla suullisesti päivän annokset ja suositukset. Henkilökunta kertoo annoksista mielellään, tarpeen tullen myös englanniksi. Bruschetta al pomodoro

Menusta löytyy laajasti roomalaisen keittiön herkkuja. Perinteiset pastat (cacio e pepe, carbonara, gricia, 'matriciana) ovat varmoja ja aina tarjolla. Yksi omista suosikeistani on coda alla vaccinara, roomalainen häränhäntäpata. Aina kannattaa kuunnella päivän suositukset. Myös annosten jakaminen onnistuu. 

Puolikas annos amatricianaa.

Cicoria-lisuke ja paikallista tuoremakkaraa. 
Historiallinen ravintola suosittuu lämpimästi. Perinteinen trattoria, joka tarjoaa aitoa tunnelmaa ja hyvää ruokaa. Ei kulmakuppilan hintoja, mutta hyvin syöneeksi tulee 30-40€ nuppi. Varaaminen suosittuu, koska vakioasiakkaat ovat usein varanneet etukäteen lounaallakin. 
“Armando al Pantheon”
Salita dei Crescenzi, 31
Tel. 06.68803034
Avoinna: Lounas ja illallinen
Lauantai-illan ja koko sunnuntain kiinni

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...