domenica 9 giugno 2013

Herkkuja Helsingissä - Ravintola Lasipalatsi


Ravintola Lasipalatsi

Pääsin Suomessa käydessäni vierailulle Lasipalatsin ravintolaan. Kaikki Helsingissä käyneet varmasti tietävätkin Mannerheimintiellä sijatsevan 30-luvulla rakennetun funkkisrakennuksen, jonka ylemmässä kerroksessa ravintola sijaitsee. 
Rakastan sekä talon että ravintolan tyyliä, ihanaa vanhaa suomalaista arkkitehtuuria. 

Ravintolan tyyli sopii täydellisesti rakennukseen: suomalaisia klassikoita kausiherkuilla.  Tänne voi ilolla ja ylpeydellä tuoda myös ulkomaalaisia vieraita tutustumaan suomalaiseen keittiöön. 
Asiantunteva ja ilahduttava palvelu. Mahtava viinilista ja juomasuositukset.Ravintolassa vieraillessamme kuuluisat parsaviikot olivat juuri vaihtuneet kesämenuun. 

Ihana miljöö kesäpäivänä(kin), herkullista suomalaista ruokaa ja loistava seura! 
Salaattia hiillostetusta lohesta ja suomalaista parsaa - 
Salad with grilled salmon and Finnish asparagus,  tzatziki with Feta cheese
Alkukuohuvan aikana kävimme listaa läpi ja tarjolla olisi ollut montakin houkuttelevaa annosta, joten päätös ei ollut helppo. 


Seuralaiseni aloitti aivan ihanalla lohisalaatilla, jota en malttanut olla maistamatta. (Lohisalaattia tsatsikilla on pakko muuten kokeilla myös kotona..)  


Tartarpihvi Limousine-härästä ja luomu kananmunaa - 
Steak tartare of Limousine beef with organic egg, pickled gherkins from Myrttinen

Minä päädyin tartarpihviin, joka oli niin hyvää etten meinannut sitä huokailematta saada syötyä. Annoskoko ihan täydellinen ja herkkukurkut oli todella herkkuja!



Pääruoaksi valitsimme molemmat Marskin kuhaa, joka oli erinomaiseksi tiedetty.  

Kuhaa Mannerheimin tapaan
paistettua kuhafileetäkermaan muhennettuja sieniä ja voissa haudutettua piparjuurta

Laadukkaat raaka-aineet ja loistava toteutus. Rapea ja hyvin kypsennetty kuha. Aivan ihanat ja makurit porkkanat, jotka maistuivat kesältä. Piparjuurilisäke oli juuri niinkuin pitikin.. minä olisin voinut sitä kauhoa enemmänkin ja jonkun verran tujumpana, mutta olenkin erityisesti piparjuurelle perso.  

PIKE PERCH À LA MANNERHEIM  -
  pan-fried fillet of pike perch with creamed mushrooms and butter braised horseradish

Jälkiruoaksi valitsimme sesonkiherkkua.. raparperipiirakkaa jonka kanssa tarjoiltiin ihanaa paksua vaniljakreemiä ja valtava määrä tuoreita marjoja. Ykköshyvä kesäjälkkäri!

Rhubarb pie with crème anglaise and fresh berries
Raparperipiirakkaa ja vaniljakreemiä sekä tuoreita marjoja


Loppuun tupla-espresso ja calvadosta. Täydellinen lopetus loistavalle aterialle!


P.S. Kannattaa kokeilla muuten myös yksi Helsingin parhaista kesäterasseista, Lasipalatsin kattoterassi!

Nessun commento:

Posta un commento

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...