domenica 20 gennaio 2013

Crespelle con ricotta e spinaci

Söimme tätä herkullista uunissa gratinoitua vuokaa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, kun Filipon ihana nonna Antonietta oli tehnyt näitä mahtavia juustolla ja pinaatilla täytettyjä kreppejä joulupäivän lounaalle. Nämä ovat siis kuin täytetyt cannellonit uunissa, mutta ilman pastaa, tehtynä ihanista voissa paistetuista krepeistä. Italian versio suolaisista täytetyistä letuista - krepit paistetaan, täytetään ricotta-juustolla ja pinaatilla, ladotaan voideltuun vuokaan, kuorrutetaan valkokastikeella, tomaattisoosilla ja parmesaaniraasteella ja lopuksi gratinoidaan uunissa uskomattoman herkullisiksi. 



Crespelle con ricotta e spinaci, eli kreppi-cannellonit pinaattijuustotäytteellä

kreppeihin - per le crepes
  • 3 (luomu) munaa - 3 uova bio
  • 250 gr vehnäjauhoja  - 250g di farina 00
  • 500 ml maitoa  - 500ml di latte
  • suolaa   - sale q.b.
  • hieman öljyä / sulatettua voita   - olio di oliva/burro q.b
täytteeseen - per il ripieno:
  • 250 gr ricotta-tuorejuustoa - 250 gr di ricotta fresca
  • 100 gr parmesaania / muuta grana-juustoa raastettuna - 100 gr di parmigiano grattugiato
  • 400 gr tuoretta pinaattia (tai pakaste) - 400 di gr spinaci '
  • valkosipulia, suolaa, chiliä - aglio, sale, peperoncino qb. 
päälle - per il condimento:
  • löysää béchamelkastiketta eli valkokastiketta (=voita, jauhoja, maitoa/kermaa, suolaa ja muskottipähkinää) -  besciamella 
  • paseerattua tomaattia - passata di pomorodo
  • raastettua parmesaania - parmiggiano grattuagiato
Todella pinaattinen täytteemme pursotettuna hieman jäähtyneelle krepille
1. Valmista kreppitaikina: vatkaa kulhossa munat ja sekoita joukkoon suola ja puolet maidosta. Lisää jauho ja loput maidosta vispilällä sekoittaen ja huolehdi siitä ettei taikina jää paukkuiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon öljy/sulatettu voi ja jätä taikina lepäämään jääkaappiin vähintään tunniksi.
2. Täyte: Kiehauta tuore pinaatti ja purista se ylimääräisestä vedestä. Pilko. 
Kuumenna pannu, ja heilauta pinaatti oliiviöljyn, chilin ja pilkotun valkosipulin kanssa. Muista suolaus. 
3. Täyte: Sekoita ricottajuusto (tässä voi myös käyttää halutessaan rahkaa/raejuustoa), hieman jäähtyneen pinaatin ja raastetun parmesaanin kanssa. Anna levätä hetken aikaa. 
4. Krepit: Paista levänneestä kreppitaikinasta ohuita lettuja (vähintään 8) kuumalla pannulla voissa. Kasaa jäähtymään. 
Käärityt ja leikatut kreppirullat aseteltuna voideltuun vuokaan (hieman turhankin tiukasti) 

5. Pursota tai levitä hieman jäähtyneelle krepille pinaattijuustotäytettä ja kääri rullalle. Voitele voilla iso lasagnevuoka ja asettele valmiit rullat tasaisesti siihen. 


6. Valkokastike: Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Sekoita joukkoon jauhot ja lisää maito ohuena nauhana joukkoon. Kypsennä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, ja mausta valmis kastike.


7. Kuorruta krepit valkokastikkeella, paseeratulla tomaatilla (tai tomaattikastikkella, jonka voit maustaa esim. sipulilla) ja raastetulla parmesaanilla.



8. Gratinoi vuoka  160-180 asteisessa uunissa kunnes kauniin ruskea (15-30min)


Menossa uuniin ja tulossa uunista



Tarjoile hieman jäähtyneenä



2 commenti:

  1. Näyttää ja kuulostaa niin taivaalliselta, että on kyllä melkein pakko kokeilla tätä kotikeittiössä :)

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Ohoh tää onki jäänyt multa kokonaan huomaamatta. Todella ihanaa tää on, ehdottomasti kannattaa kokeilla! Kerrothan Outi sitten miten onnistui? :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...