domenica 30 ottobre 2011

Tortellini di zucca - Kurpitsa-Tortellinit

Pyhäinpäivän eli Halloweenin kunniaksi kurpitsatäytteistä pastaa. 



RESEPTI
4:lle henkilölle 


Pasta
  • 200 grammaa vehnäjauhoja  (esim. durum)
  • 2 (luomu)munaa
  • ripaus suolaa ja lusikallinen oliiviöljyä


Tee tuorepastataikina joko tällä tai omalla ohjeella. 
Mittaa jauhot ja suola kulhoon tai pöydälle. Paina monttu jauhojen keskelle ja kaada sinne neste (munat) ja öljy. Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaa (5-10min) kunnes taikina on tasaisen pehmoinen, kimmoisa pallo. Anna taikinapallon levätä kelmutettuna jääkaapissa n. 10 minuuttia. Jaa taikina pienemmiksi palloiksi, ja kauli (tai vedä pastakoneella) ohuiksi levyksi. 

Kurpitsa-täytteen eli ripienon voi tehdä vaikka edellisenä päivänä. 
Paista kuutioitu puhdistettu kurpitsa pannussa voin kanssa pehmeäksi. Karamellisoituneesta pinnasta tulee makua täytteeseen. Soseuta  jäähtynyt kurpitsa (haarukalla tai vaikka monitoimikoneella) ja lisää mostarda tai sinappi (jos kurpitsassa ei tarpeeksi makeutta voi lisätä lusikallisen hunajaa.)
Lisää seokseen raastettu parmesaani, mausteet ja paahtoleipä murusina. 
  • 600-800 gr kurpitsaa (+voita pannulla karamellisoimiseen)
  • 1 lusikallinen "mostardaa" tai vähän tulista sinappia 
  • 50-70 gr parmesaania
  • n. 50 grammaa paahtoleipää (ilman reunoja) 
  • suolaa ja pippuria
  • hiukkanen muskottipähkinää
  • (50 grammaa Amaretto-mantelikeksejä murusina, jos on saatavilla)


Tarjoiluun
  • Voita 
  • Tuoretta salviaa
  • Parmigiano
Nökäre täytettä tasaisin välein pastalevylle, joka sitten suljetaan täytteen päälle (niin ettei ilmaa jää sisälle) 
Painele reunat kiinni niin ettei sisälle jää ilmaa. Yhdistä sen jälkeen ns. terävät kulmat niin että pasta saa kauniin suorakulmion muodon. 
Valmiit kurpitsatortellinit - Keitä tortellinit hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä n. 4 minuuttia. 
Paista tuoretta salviaa runsaassa voissa, miedolla lämmöllä ja nostele valmis pasta pannulle. Tarjoile voisalvia-kastikkeen peittämä pasta heti raastetun parmesaanin kera.

Buon Appetito!

4 commenti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...