giovedì 11 maggio 2017

Pastificio Guerra - Tuorepastaa Espanjalaisten portaiden tuntumassa



Kun kello lyö yksi ja lounastarjoilu alkaa, on täällä jo jono. Tule ajoissa! Pastificio Guerra tarjoilee nimittäin yhden vanhankeskustan halvimmista herkkulounaista.  
Tämän pastapuodin take away-lounas (4€) sisältää pastannoksen ja ruokailuvälineet.  On sieltä joskus viinilasinkin saanut samalla hintaa.
Sisään ei siis välttämättä mahdu ruokailemaan (vaikka sekin mahdollista on) mutta eipä tuolla väliäkään kun parinkymmenen metrin päässä sijaitsevat Espanjalaiset portaat, joissa voi nauttia todella herkullisen roomalaisen lounaan. 

Päivittäin kahta eri soosia. 
Suosittelemme : PASTA TONNO CAPPERI E OLIVE (Guerran tonnikalapastaa)




Pastificio Guerra
Via della Croce 8 (sivukatu heti Piazza di Spagnan eli Espanjalaisten portaiden tuntumassa)
00187 Roma 



mercoledì 10 maggio 2017

Vaniljasyndrooma eli tomaattipastan uusi tuleminen





"Hän ei ota riskejä, jäätelötötteröissäkin hän valitsee aina turvallisen vaniljan."

Harvalle kuitenkaan tulee mieleen kuinka hyvin se tylsä ja turvallinen vanilja sopiikaan tomaattikastikkeeseen. Uunissa hellästi täydellisiksi paahdetut pikkutomaatit ja aavistus valkosipulia, täyteläisyyttä hyvästä oliiviöljystä. Näistä valmistuu jo yksinään tosi herkullinen kastike, joka saa ihan uudenlaista syvyyttä vaniljasta. 


Fettuccine con pomodorini confit alla vaniglia - 
Nauhapastaa paahdettujen pikkutomaattien, vaniljan ja pecorinon kanssa

pikkutomaatteja 
extra virgin oliiviöljyä 
suolaa 
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus (tomu)sokeria
1 vaniljatanko 
reilusti vastaraastettua pecorino romano-juustoa



Pomodorini confit - eli makeaksi paahdetut pikkutomaatit menossa uuniin
Tee ensimmäisenä tomaatit valmiiksi. Uunissa paahdetut tomaatit ovat tosi monikäyttöisiä (esim. lisukkeina tai salaateissa) ja herkullisia sellaisenaankin, mutta tähän reseptiin ne tuovat erityisen ihanan syvän maun. 
Halkaise pestyt tomaatit puoliksi ja levitä pellille sisäpuoli ylöspäin. Lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja ripauttele mausteet (suolaa, tomusokeria, mustapippuria, valkosipua, rosmariinia/timjamia) 
Paahda 120 asteisessa uunissa noin 1½ tuntia. 



Tee kastike. Soseuta suurin osa paahdetuista vielä lämpimistä pikkutomaateista sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. (Parit tomaatit voi jättää kokonaisiksi annosta päälle.)
Kaada soseutettu tomaattikastike siivilän läpi pannuun (mahdolliset kuorenpalat ym on siis tarkoitus saada pois)
Leikkaa vaniljatanko terävällä veitsellä halki pituussuunnassa ja kaavi vaniljansiemenet veitsenkärjellä kastikkeeseen. Laita myös tangonpalat mukaan seokseen ja seos tulille matalla lämmöllä kun pasta on kiehumassa. Kastiketta ei tarvitse enää kypsentää, vain kevyesti lämmittää ennen tarjoilua.

Keitä pasta suuressa kattilassa reilusti suolatussa vedessä. Ota pastankeitinvettä talteen reilu kupillinen, koska sitä tarvitaan sekoitusvaiheessa.
(Tässä toimii oikein hyvin nauhapasta kuivaversionakin, mutta itsetehty pasta on vaan NIIN HYVÄÄ)
Nostele napakka nauhapasta soosipannuun, sekoita hyvin ja lisää tarpeen mukaan keitinvettä (ja liraus hyvää oliiviöljyä)  Viimeistele kokonaisiksi jätetyillä tomaatinpaloilla ja runsaalla määrällä pieneksi raastettua pecorinoa. Nauti heti! 




Ensimmäisen kerran tähän nerokkaaseen yhdistelmään törmäsimme Salvatore TassaColline Ciociare-ravintolassa. Hänen opissaan oli ollut myös Filipon silloinen esimies, Chef Danilo Ciavattini.  




lunedì 1 maggio 2017

Cesare al Casaletto - roomalainen trattoria


Cesare al Casaletto on kunnon roomalainen trattoria (kuten esim. Armando tai Flavio) josta olen meinannut kertoa jo useamman kerran. Ehdottomasti yksi kaupungin varmimmista paikoista jos haluaa syödä kunnon roomalaissapuskaa. 
Käväisimme siellä ihanalla lounaalla pari viikkoa sitten, ensimmäistä kertaa lapsiperheenä. Lounasaika oli sopivan rauhallinen ja lapsetkin olivat toivottuja asiakkaita. (Kivoja syöttötuoleja oli ainakin pari kappaletta)Ensimmäiseksi otimme 3 alkupalaa jaettaviksi: gnocchi fritti cacio e pepe (paistettuja gnocchi-perunapalleroita pecorinosoosin kanssa), crocchette di melanzana all’arrabbiata ("vihaiset" munakoisokroketit, eli rapeat munakoisopallerot ihanan tulisen tomaattisoosin kanssa) ja erinomaiset polpette di bollito con il pesto di basilico (rapeat bollito-lihapullat basilikapeston kanssa)
Pääruokana Filippo söi lihapataa, spezzatino di vitella (erinomaista!) ja minä friteeratut karitsankyljykset, le costine di agnello fritte. 
Palvelu oli hyvää, ruoka herkullista ja hinta-laatusuhde erinomainen. Suosittelemme!

Di trattorie a Roma ce ne sono tante, forse anche troppe, e questa, sita nel cuore del quartiere di Monteverde, svetta su moltissime altre per la proposta originale ma allo stesso tempo ben radicata con la tradizione della città. La sala è luminosa e senza troppi fronzoli, il servizio molto garbato e non invasivo come in altri locali di stessa categoria. Dei piatti da noi assaggiati tutti sono risultati gradevoli, forse mancava quella spinta in più e su alcuni sarebbe da rivedere il formato di impiattamento come nel caso degli gnocchi fritti. Segnaliamo come migliori pietanze da noi provate le polpette di bollito, lo spezzatino di vitella e finalmente delle patate fritte fatte in casa come si deve (ormai le servono tutti surgelate di una nota marca). Spesa media sui 30/35€ a testa.

Scorcio di sala

Papà osserva

Il cestino del pane


Tris di antipasti

Gnocchi fritti cacio e pepe

Polpette di bollito con pesto di basilico


Crocchette di melanzane all'arrabbiata

Patate fritte


Costolette d'agnello fritte


Spezzatino di vitella



Cesare al Casaletto
Via del Casaletto, 45 – 00151 Roma  (Tram 8 vie suoraan perille Largo Argentinalta)
Tel. +39 06536015
Suljettu keskiviikkoisin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...