"Olo is a modern Nordic gourmet cuisine restaurant at the heart of Helsinki " |
Tällä viikolla kävimme todella herkullisella lounaalla. Ensimmäinen käyntimme Olossa ja mikä ihana Olo se onkaan!
Ravintola Olo sijaitsee Helsingin sydämessä, kauppatorin kulmalla (pohjoisesplanadilla).
Ravintola Olo sijaitsee Helsingin sydämessä, kauppatorin kulmalla (pohjoisesplanadilla).
Kaunis ja valoisa sali oli simppelin tyylikkäästi sisustettu. Tarjolla oli kolmen tai neljän ruokalajin lounas kauden herkuista. Alkuun talon terveisinä rapea ja herkullinen suupala "chicken and rosemary". Leipä oli suoraan uunista ja sen kanssa tarjoiltiin hyvää suolaista voita sekä fermentoiduista herneistä tehtyä kreemiä.
Ensimmäisenä annoksena tarjoiltiin härkätartar hauskasti retiisin varsilta tarjoiltuna. Se(kin) oli todella hyvää ja näytti suuntaa koko lounasmenulle.
Otimme molemmat ns. pääruoat eli sekä kalan että liharuoan, joka oli (todella erinomaista) karitsaa. Molemmat pääruoat olivat taidolla valmistetut, aivan ihanista ja superherkullisista raaka-aineista. Kalan kanssa pääsivät loistamaan sieni-ohratto ja simpukkavaahto, lampaan kanssa tarjoiltu kaali, sipulikreemi ja erityisesti ihana fermentoituja mustaviinimarjoja sisältänyt kastike.
Jälkiruoka ei jäänyt häpeämään, vaan jatkoi samaa loistavaa kaavaa.
Aivan ilahduttavan ihana lounas. Asiantunteva ja ystävällinen tarjoilu, ja erinomainen hinta-laatusuhde. Tänne uudestaan ja heti kun mahdollista niin myös pitkän kaavan mukaan illalliselle. Kelpaa suositella!
Un ottimo indirizzo questo ristorante stellato (uno dei sei) sito nel cuore della Helsinki bene, noi lo abbiamo provato nella formula pranzo che offre un menù a tre o quattro portate a formula fissa con prezzi veramente modici considerata la media della città e soprattutto della zona (3 a 39€ e 4 a 51€) .
Le sale hanno i tavoli leggermente troppo vicini (l'acustica ne risente), si nota che il posto è da alti numeri per la zona e come sia frequentato principalmente per pranzi di lavoro. L'ambiente è di stampo normalmente nordico ma per niente affettato: il servizio scorre tutto sommato in modo rapido e in maniera giustamente formale ma quello che onestamente e molto goduriosamente ci ha colpito è la qualità e la tecnica del cibo proposto.
Piatti perfettamente eseguiti e ben ragionati benchè il menù sia giornaliero (sic!), porzioni calibrate accompagnate da ottimo pane, burro salato e una crema di piselli fermentati. Bellissima l'idea d'impiattamento della tartare e memorabile la cottura dell'agnello da latte, fattori che senz'altro invogliano a provare la carta e/o la degustazione completa non disponibile a pranzo.
Otimme molemmat ns. pääruoat eli sekä kalan että liharuoan, joka oli (todella erinomaista) karitsaa. Molemmat pääruoat olivat taidolla valmistetut, aivan ihanista ja superherkullisista raaka-aineista. Kalan kanssa pääsivät loistamaan sieni-ohratto ja simpukkavaahto, lampaan kanssa tarjoiltu kaali, sipulikreemi ja erityisesti ihana fermentoituja mustaviinimarjoja sisältänyt kastike.
Jälkiruoka ei jäänyt häpeämään, vaan jatkoi samaa loistavaa kaavaa.
Aivan ilahduttavan ihana lounas. Asiantunteva ja ystävällinen tarjoilu, ja erinomainen hinta-laatusuhde. Tänne uudestaan ja heti kun mahdollista niin myös pitkän kaavan mukaan illalliselle. Kelpaa suositella!
Crispy chicken skin & rosemary mayonnaise Pelle di pollo croccante e maionese al rosmarino |
Un ottimo indirizzo questo ristorante stellato (uno dei sei) sito nel cuore della Helsinki bene, noi lo abbiamo provato nella formula pranzo che offre un menù a tre o quattro portate a formula fissa con prezzi veramente modici considerata la media della città e soprattutto della zona (3 a 39€ e 4 a 51€) .
Le sale hanno i tavoli leggermente troppo vicini (l'acustica ne risente), si nota che il posto è da alti numeri per la zona e come sia frequentato principalmente per pranzi di lavoro. L'ambiente è di stampo normalmente nordico ma per niente affettato: il servizio scorre tutto sommato in modo rapido e in maniera giustamente formale ma quello che onestamente e molto goduriosamente ci ha colpito è la qualità e la tecnica del cibo proposto.
Piatti perfettamente eseguiti e ben ragionati benchè il menù sia giornaliero (sic!), porzioni calibrate accompagnate da ottimo pane, burro salato e una crema di piselli fermentati. Bellissima l'idea d'impiattamento della tartare e memorabile la cottura dell'agnello da latte, fattori che senz'altro invogliano a provare la carta e/o la degustazione completa non disponibile a pranzo.
Spread made of fermented peas Crema di piselli fermentata e orzo tostato |
Härkä-tartar, talon fetaa, retiisi ja vuolukermaa Tartare di manzo, semi di senape, gelatina di cipolla, feta autoprodotta, ravanello e panna acida |
Pike perch with chanterelle-barley risotto, mussel foam Persico con orzotto ai funghi e spuma di cozze |
Lamb, cabbage and fermented black currant sauce Agnello da latte, cavolo scottato, crema di cipolla e salsa di ribes nero fermentato |
Brown butter ice cream, sorrel semifreddo, pieces of rhubarb and meringue - Gelato al burro nocciola, rabarbaro, semifreddo all'acetosella e cialde di meringa |
RAVINTOLA OLO - Ristorante Olo
Pohjoisesplanadi 5,00170 HELSINKI
Baci alla liquirizia e cioccolato |