lunedì 31 ottobre 2011

Le Cicale di Veio

Viime lauantaina kävimme lounaalla Rooman pohjoispuolella. Italialaista ruokaa tarjoileva Le  Cicale di Veio on loistava paikka järjestää erilaisia juhlia, mutta toimii erinomaisesti myös viikonloppulounaalla. Kaunis ympäristö, ystävällinen palvelu ja runsas menu. 


Talon antipasti-lajitelma


Le Cicale di Veio
Via della Giustiniana 1012
http://www.ristorantelecicalediveio.com

domenica 30 ottobre 2011

Tortellini di zucca - Kurpitsa-Tortellinit

Pyhäinpäivän eli Halloweenin kunniaksi kurpitsatäytteistä pastaa. 



RESEPTI
4:lle henkilölle 


Pasta
  • 200 grammaa vehnäjauhoja  (esim. durum)
  • 2 (luomu)munaa
  • ripaus suolaa ja lusikallinen oliiviöljyä


Tee tuorepastataikina joko tällä tai omalla ohjeella. 
Mittaa jauhot ja suola kulhoon tai pöydälle. Paina monttu jauhojen keskelle ja kaada sinne neste (munat) ja öljy. Sekoita ainekset ja vaivaa taikinaa (5-10min) kunnes taikina on tasaisen pehmoinen, kimmoisa pallo. Anna taikinapallon levätä kelmutettuna jääkaapissa n. 10 minuuttia. Jaa taikina pienemmiksi palloiksi, ja kauli (tai vedä pastakoneella) ohuiksi levyksi. 

Kurpitsa-täytteen eli ripienon voi tehdä vaikka edellisenä päivänä. 
Paista kuutioitu puhdistettu kurpitsa pannussa voin kanssa pehmeäksi. Karamellisoituneesta pinnasta tulee makua täytteeseen. Soseuta  jäähtynyt kurpitsa (haarukalla tai vaikka monitoimikoneella) ja lisää mostarda tai sinappi (jos kurpitsassa ei tarpeeksi makeutta voi lisätä lusikallisen hunajaa.)
Lisää seokseen raastettu parmesaani, mausteet ja paahtoleipä murusina. 
  • 600-800 gr kurpitsaa (+voita pannulla karamellisoimiseen)
  • 1 lusikallinen "mostardaa" tai vähän tulista sinappia 
  • 50-70 gr parmesaania
  • n. 50 grammaa paahtoleipää (ilman reunoja) 
  • suolaa ja pippuria
  • hiukkanen muskottipähkinää
  • (50 grammaa Amaretto-mantelikeksejä murusina, jos on saatavilla)


Tarjoiluun
  • Voita 
  • Tuoretta salviaa
  • Parmigiano
Nökäre täytettä tasaisin välein pastalevylle, joka sitten suljetaan täytteen päälle (niin ettei ilmaa jää sisälle) 
Painele reunat kiinni niin ettei sisälle jää ilmaa. Yhdistä sen jälkeen ns. terävät kulmat niin että pasta saa kauniin suorakulmion muodon. 
Valmiit kurpitsatortellinit - Keitä tortellinit hyvin suolatussa kiehuvassa vedessä n. 4 minuuttia. 
Paista tuoretta salviaa runsaassa voissa, miedolla lämmöllä ja nostele valmis pasta pannulle. Tarjoile voisalvia-kastikkeen peittämä pasta heti raastetun parmesaanin kera.

Buon Appetito!

mercoledì 26 ottobre 2011

Ristorante Mandarin

85 Via Emilia, Roma, 00187

Mandarin on Rooman vanhin kiinalainen ravintola ja yksi meidän suosikeistamme. Tämä up-scale kiinalaisravintola on hurmannut roomalaisia Via Veneton alueella jo vuodesta 1979. Hintaa on enemmän kuin peruskiinalaisella, mutta hinta-laatu on hyvä. Palvelu on huomaavaista ja vanhat asiakkaat muistetaan. 


Kevätkääryleet ovat aina varma valinta.


Spaghetti fritti croccanti


Pollo con le mandorle eli mantelikanaa

Manzo con funghi cinesi e bambu

martedì 18 ottobre 2011

Hyvä leipä, parempi mieli - Italialaiset bottoncini-sämpylät

Otsikoin nyt näinkin mielikuvitusrikkaasti tämän ruokapostauksen, joka on ollut työn alla jo varmaan 2kk. Työn alla, as in olen koko ajan ollut aloittamassa tätä mutta aina tulee jotain muuta...

Haluan ehdottomasti jakaa ns. nappisämpylöiden eli bottoncinien ohjeen, joka oli noissa Filipon kokkikoulun resepteissä.  Ohje on todella monikäyttöinen (samalla taikinalla tulee esimerkiksi ihania pikkupizzoja)
Ei kannata hämmästyä ohjeen suuresta voi/suolapitoisuudesta (jotka mulla ainakin pisti heti silmään) tästä tulee noita sämpyläpalleroita ihan törkeän paljon. 
Määrät on italialaiseen tapaan merkitty grammoina. 


Bottoncini 
750 gr Manitoba-jauhoja*
250 gr 00-jauhoja
50 gr tuorehiivaa
20 gr suolaa
15 gr hunajaa/mallasta (=malto d'orzo)
30 gr sokeria
200 gr voita 
2 munaa
500 gr/ml maitoa


Sekoita kaikki aineet monitoimikoneessa (tai käsin) kiinteäksi taikinaksi. Anna taikinan levätä tunnin ajan peitettynä.  Tee taikinasta 18/20 gramman palleroita, jotka pyörittelet tasaisiksi. 
Anna kohota rauhassa pellillä, voitele munalla ja paista 150/160 asteessa 10-12min. 


*Manitoba jauhossa on erityisen korkea gluteiinipitoisuus, Italiassa jauho tunnetaan pohjois-amerikassa/kanadassa yleisesti kàytettàvànà leivontajauhona, mutta englanniksi manitoballe ei kyllà lòydy mitààn erityista nimeà. Kuten Tiina minulle ystàvàllisesti vinkkasi, Suomesta tàtà jauhoa saa ainakin  tààltà (ja tààltà) Tàhàn ohjeeseen voi siis kyllà varmasti kàyttàà ihan normaaliakin leivontajauhoa (erikoisvehnàjauho/karkea vehnàjauho)



Täytteinä meillä oli noissa minisämpylöissä tämmösiä:

  • Bresaola (ilmakuivattu nauta) ja rucola, rapsautuksella mustapippuria ja parilla tipalla sitruunaa
  • Tonnikala, mozzarella ja rucola (+mustapippuri)
  • Minitomaatit, mozzarella ja vuonankaali (+mustapippuri/suola)
  • Paistettua polentaa ja rucolaa (+mustapippuri/suola/sitruuna)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...