Kuvat löytyivät jostain arkistojen kätköistä ja nyt siis esittelyssä yksi viimeisimmistä illallisista vanhassa kotona, kun resepti on kerran jäänyt muuton jälkeen laittamatta. Reseptin "juttu" on ehdottomasti stir-fry soosi jota voi makuunsa vähän muutella. Jos soosin tekee etukäteen, voi sen toki keitellä valmiiksi, mutta yleensä vain sekoitan ainekset kulhossa ja kypsennykseksi riittää se pannussa käyttäminen.
Stir-fried noodles |
Ainekset
- 200 gr nuudeleita (jos tuoreita niin parempi)
- n. 300 gr kanaa tai marinoitua tofua
- porkkanaa
- bok choy / kiinankaalia
- sipuli
- tuoreita (pavun)ituja
- (kesäkurpitsaa ilman keskustaa, sokeriherneita, paprikaa, parsakaalia.yms)
Stir-fry sauce
- soijakastiketta
- kana/kasvislienta
- seesamiöljyà
- hienonnettua valkosipulia
- hienonnettua/raastettua inkivààrià
- riisiviiniä tai viini-etikkaa
- kala- tai oisterikastiketta (kasvissyòjille ministi lisàà soijakastiketta)
- chilisoosia/rouhetta
- tummaa sokeria/hunajaa - limen/sitruunan mehu
- (lusikallinen perunajauhoja + 3rkl vettä)
seesaminsiemeniä
1. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja jäähdytä nopeasti esim. kylmällä vedellä huuhtelemalla. Jätä odottamaan.
2. Valmistele valitsemasi kasvikset. Pese ja/tai kuori kasvikset, ja sen jälkeen leikkaa niistä ohuita ja pitkiä suikaleita jotka kypsyvät nopeasti. Perunankuorijalla saa esim porkkanoista hyvin viipaleita.
3. Heità tässä vaiheessa pannuun kana tai marinoitu tofu. Kypsennä ja mausta kevyesti.
4. Wokkaa kuumalla pannulla kasvikset kypsymisjärjestyksessä, lisäten mukaan stir-fry soosia. Tähän menee vain hyvin pieni hetki (2-3min) koska kasviksien ei missään nimessä pidä olla ylikypsiä. Sekoita nuudelit, proteiinit (kana/tofu) ja lisää soosia mukaan jatkaessasi kypsennystä. Kun nuudeliwokki näyttää jo lähes valmiilta sekoita viimeisenä mukaan idut.
Tarjoile esim. makean chili-kastikkeen kanssa.
Ingredienti
- Bok Choy, 200 gr
- Egg-noodles, 150 gr
- Germogli di Soia, 100 gr
- Prezzemolo, 20 gr
- Carote, una
- Aglio, due spicchi
- Zenzero, q.b.
- Agretti, 100 gr
- Pollo, 300gr
- Cipolla, una
- Soia, q.b.
- Olio di Sesamo, q.b.
Preparazione
Saltare il pollo precedentemente infarinato con della cipolla e dello zenzero in olio di sesamo; una volta preso colore aggiungere l'aglio, il bok choy e le carote, fare appassire e aggiungere gli agretti precedentemente bolliti. Amalgamare il tutto e sfumate con un mestolo d'acqua e quanto basta di soia. A due minuti da fine cottura aggiungere i germogli di soia scolati, il prezzemolo e i noodles bolliti appena un minuto o due, far saltare con il resto, sbrigarsi a mangiare:)
Ricordo di una delle ultime romantiche cene nel buco a Viale Parioli:)
Nessun commento:
Posta un commento