Kanapullat ovat varma koko perheen suosikki, kukapa ei lihapullista tykkäisi. Nämä pullat valmistuvat helposti uunissa, mutta ne voi toki pannullakin paistaa. Kanapullia on kiva tuunata ja niihin saa helposti vaihtelua pienillä lisäyksillä: kana tykkää tuoreyrteistä, raastetusta sitruunankuoresta, hienonnetusta sipulista, erilaisista juustoista ja esim. aurinkokuivatuista tomaateista. Raikas jugurttikastike sopii pullien kanssa kuin nenä päähän.
Polpette di pollo - kanapullat Polpette di pollo con salsa allo yogurt |
1 keitetty peruna
300 gr (luomu)kananrintafilettä
kuivahtanutta leipää (tai pankomuruja/korppujauhoja)
reilu desi maitoa
1 (luomu)muna
hienoksi raastettua parmesaania
suolaa, pippuria
Salsa allo yogurt - Jugurttikastike
kreikkalaista jugurttia (tai luonnonjugurttia)
1tl hunajaa
suolaa ja pippuria
raastettua inkivääriä
tuoretta basilikaa ja ruohosipulia silputtuna
liraus hyvää oliiviöljyä
(raastettua kurkkua)
Muussaa keitetty peruna ja lisää siihen maito. (Tässä vaiheessa mukaan voi laittaa myös korppujauhoja/kuivahtanutta leipää) Hienonna kanafile joko terävällä veitsellä tai vaikka monitoimikoneessa. Sekoita hienonnettu kana ja perunasose, kananmunan ja parmesaaniraasteen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla, tässä vaiheessa voi muutenkin tuunata pullataikinansa yrteillä.tms
Muotoile massasta kostein käsin pienehköjä, alle 20 gramman palleroita. Pyöräytä pullat itsetehdyissä korppujauhoissa tai pankomuruissa ennen pellille laittoa. Pullia tulee tästä määrästä noin 30 kappaletta.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Käännä pullat kertaalleen paiston aikana.
Valmis pulla on päältä rapea ja sisältä mehevä.
Perinteisen tsatsikin sijaan näiden pullien kanssa sopii mainiosti myös tuoreesta inkivääristä raikkautensa saava jugurttisoosi. Jugurttikastike valmistuu nopeasti pullien kypsyessä sekoittamalla kastikkeen ainekset keskenään. Jätä soosi maustumaan jääkaappiin.
Aneemisen näköisiä pullia voi piristää tuoreilla yrteillä |
Tarjoile pullat ja kastike raikkaan salaatin tai esim. paistettujen perunoiden kanssa. |
Nessun commento:
Posta un commento