Joulupäivänä olimme anoppilassa taas perinteisesti lounaalla. Perheen chef Filippo oli vetovastuussa ja pikkuveli Edoardo toimi apukokkina. Alkupaloissa oli lime-lohta, kurkumainen riisijauhoista tehty rapea lastu (ihana!), "vihreä pesusieni" eli tuoreyrttinen herkku ja pieni suolainen juustokakku. Varsinaisten alkupalojen jälkeen söimme suomalaislisänä lohi-juustokakkua ja vastapaistettuja karjalanpiirakoita munavoilla. Sen jälkeen oli ihana pieni papukeitto (vihreitä linssejä ja pienen pieniä valkoisia papuja). Keiton jälkeen pidettiin pieni tauko... ja sitten jaksoi taas, unelmaisen ihania sitruunaisia ricotta-ravioleja tomaattivedessä (acqua di pomodoro) ja sen päälle vielä sous vide-kypsennettyä porsaanfilettä ja millefoglie-perunapaistos. Perinteisten joulukarkkien ja kuivahedelmien lisaksi anoppi oli tehnyt suklaamousse-leivokset vadelmasydamella.
Pranzo di Natale
***
Aperitivo servito a tavola con
Spugna verde
Tartelette di segale, formaggio fresco, salmone, lime e cipolla rossa
Mini cheesecake salata
Chips riso e curcuma
***
Zuppa di lenticchie e fagioli purgatorio, crostini
***
Ravioli di ricotta e limone in acqua di pomodoro
***
Maialino e millefoglie di patate
***
Spugna verde
Tartelette di segale, formaggio fresco, salmone, lime e cipolla rossa
Mini cheesecake salata
Chips riso e curcuma
|
Spugna verde
Tartelette di segale, formaggio fresco, salmone, lime e cipolla rossa
Mini cheesecake salata
Chips riso e curcuma
|
Zuppa di lenticchie e fagioli purgatorio, crostini |
Zuppa di lenticchie e fagioli purgatorio, crostini |
Ravioli di ricotta e limone in acqua di pomodoro |
Maialino e millefoglie di patate |
Maialino e millefoglie di patate |
Buon Natale a tutti!
Nessun commento:
Posta un commento